VIDEO Sjajna atmosfera na 25. festivalu Rock in Marof

VV | 23.8.2021. u 11:00h | Objavljeno u Video

Ovogodišnje izdanje festivala Rock in Marof, koji je u subotu, 21. kolovoza, održan na igralištu Stare škole u Novom Marofu, bilo je najbolje u 25 godina ovoga festivala alternativne rock glazbe.

Čak deset odličnih bendova raspoloženih za svirku na ovom su open air koncertu stvorili odličnu atmosferu u kojoj je uživala publika koja je u Novi Marof stigla čak i iz Zadra, Darde i Motovuna.

- Jako smo zadovoljni. Ovo je bio prvi Rock in Marof koji je održan na otvorenom i sve je proteklo u najboljem redu. Atmosfera je od početka do kraja festivala bila izvrsna, publika je uživala, a uživali su i glazbenici koji su nastupili. Pokazalo se da su se i publika i muzičari zaželjeli svirke uživo, tako da je atmosfera na ovom, jubilarnom, 25. festivalu bila vrhunska - rekao je Filip Novak iz novomarofske Udruge Rock in Marof, koja organizira festival alternativne glazbe u Novom Marofu. Festival je prije 25 godina pokrenula ekipa iz benda Euthanasia. Na ovogodišnjem festivalu nastupili su punk rock bend Atheist Rap iz Novog Sada, koji očito u ovom dijelu Hrvatske ima puno poklonika, zatim Bednja, black metal - hardcore band iz Varaždina, varaždinski Cold Snap, koji je svojom žestokom svirkom oduševio i festivalsku publiku u Novom Marofu, Corpse Grinder, legendarni death metal bend iz Varaždina, Deafness By Noise, odličan hard core band iz Samobora,zatim Debeli precjednik, osječki pankeri koji su i u Novom Marofu imali odličan nastup, kao i varaždinski Drone Hunter, te koprivnički punk rock bend Šiza. Sjajan nastup imali su i osječki hip hoperi Krankšvester, kao i ponovo izvrstan riječki Let 3, koji je svirkom rasturio publiku u Novom Marofu.

- Ovo je bilo top izdanje našega festivala, koji organiziramo iz ljubavi prema alternativnoj glazbi. Rock in Marof nije komercijalni festival, nama je najvažnije da u Novom Marofu možemo čuti dobre alternativne bendove, a u ovih 25 godina ugostili smo više od 200 bendova iz Hrvatske i inozemstva. Ponovo se pokazalo da su ljudi željni alternativne rock glazbe, hip hopa, punka i ska glazbe. Subotnji Rock in Marof pokazao je da naš festival ima lijepu budućnost. Vidimo se dogodine - poručio je Filip Novak, organizator alternativnog open air festivala u Novom Marofu.

Označeno u