VIDEO Patafta: Varaždinci već sutra neće plaćati skupi plin ako se napravi ovo!

Sponzorirani članak | 7.4.2023. u 16:37h | Objavljeno u Video

Varaždinski gospodarstvenik i nezavisni kandidat Davor Patafta godinama upozorava na goruće probleme u Varaždinu, ali i nudi rješenja.

Tako je na izborima pred dvije godine upozorio na to da bi građani mogli plaćati jeftinije režije, da bespotrebno ovisimo o plinu, da Varaždin zapravo leži na izvorima energije…

– Nitko se ne pita što bi se dogodilo ako nestane plina ili ako netko zaustavi plin – govorio je Davor Patafta u video spotu za kampanju od prije dvije godine, a onda se dogodilo upravo to.

Kao gospodarstvenik Patafta je tada želio skrenuti pažnju na resurse na kojima Grad Varaždin doslovno leži, a to je topla voda koja se može koristiti uz pomoć tzv. dizalica topline umjesto da se plaća plin.

– Nisam mogao znati da će doći do rata u Ukrajini, ali sam ukazivao na činjenicu da ovisimo o plinu, dok istovremeno ispod zemlje u gradu Varaždinu  imamo vodu na jedan metar koja se ni tijekom zime ne spušta ispod 14 stupnjeva. Cijeli svijet se sada okreće na dizalice topline. Isto bi svojim građanima trebao omogućiti i Grad Varaždin – naglašava Patafta.

On je u svojoj poduzetničkoj karijeri isplatio više od 100.000 plaća, pokrenuo proizvodnju motornih industrijskih ulja, VIS Promotex doveo je na razinu da poslove izvozi u 40 država svijeta, a izgradio je prvi MBO u Hrvatskoj kojeg sada na dva mjesta kopira država. Manje je poznato kako je bio i pionir ulaganja u ACI odnosno danas perjanicu nautičkog turizma.

– Iza mene postoje nekakvi koraci i uspjesi. Spreman sam se ako treba s bilo kim od njih suočiti, pa neka oni kažu što su u životu napravili. Nažalost, dio njih nikad nije zaradio novce ni sebi nego su uhljebi, a dio ljudi kao što je g. Čačić koji veli da je veliki gospodarstvenik, a propalo mu je 15 firmi. I sad ćemo čovjeku koji je sam sebi uništio 15 firmi dati novce građana da s njima upravlja?!

Budući da nikome u politici ništa ne duguje, smatra da je vrijeme za korijenite promjene na političkoj varaždinskoj sceni.

– S obzirom da je 18 godina ljudima koji su griješili uvijek davana prilika od strane građana, ja mislim da je red da građani čuju moju poruku i odluče mi dati povjerenje. Meni ili nekom trećem, ali bitno da je netko novi. Zamislimo doktora koji nam napravi krivu operaciju pa ostanemo bez jedne ruke. Opet idemo k njemu pa ostanemo bez druge ruke. Pa što ćemo i treći i četvrti put ići k istom doktoru? Oni su vele da su „veliki stručnjaci“ a napravili su štete – zaključio je Patafta.