VIDEO Milanović o postrojavanju vojnika za Banožića: Nije bilo članova obitelji na toj farsi

| 21.11.2022. u 16:14h | Objavljeno u Video

Zbog nastavka loših odnosa na relaciji Marija Banožića, ministra obrane te predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, održan je dvostruki ispraćaj 38. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR na Kosovo u varaždinskoj vojarni u Optujskoj ulici. Jednom za Banožića u 12 sati, a drugi puta za Milanovića koji se održao u 14 sati.

Na upit novinara je li mu neugodno što se vojska trebala dvaputa postrojavati za istu namjenu te da li bi Banožić na predsjednikovom postrojavanju smio govoriti na pozornici, predsjednik Milanović je odgovorio da je Banožićevo postrojavanje bila "sitna prijevara".

- Imam džon obraz i meni nikada nije neugodno, ali mislim da sam ovaj tjedan na pravoj strani povijesti. Banožić nije izbačen iz protokola, ali pošto je on izbacio neke ljude iz službe, vi me pitate je li meni neugodno. Čovjek se voli iživljavati na ljudima koji su naoko slabiji, gazi ih, tjera ih u penziju protuzakonito, a onda kada ih sud vrati, on to ne poštuje. Tu ga podržava njegov šef i od tud svi problemi dolaze. Meni je žao što su vojnici stajali sat-dva duže. To su prekaljeni profesionalci, ali nema potrebe da stoje dva puta. To možemo nazvati nekom vrstom, sitne prijevare odnosno generalnom probom, ali samo zato jer su tu bili generali, jer on je generalna sramota. Nije bilo članova obitelji na toj farsi koju je organizirao na prijevaru u zadnji tren - rekao je Milanović govoreći o članovima obitelji vojnika.

Što je još imao za reći o ministru Banožiću i ostalim temama pogledajte u videu.

Označeno u