FOTO Kup regije Sjever: Ivančica držala kontrolu tri četvrtine, Radnik u zadnjoj prelomio

vv | 11.10.2023. u 07:57h | Objavljeno u Video

Radnik je bio lagani favorit na utakmici finala Kupa Krešimira Čosića regije sjever, ali Ivančica je imala svoje adute i prednost domaćeg terena, ali je na kraju ipak morala priznati poraz 86:71.

Obje momčadi su krenule dosta raspoloženo u prvu četvrtinu koja je završila s 23:22 u korist gostiju, a nakon toga je barem prividno Ivančica uglavnom nametnula svoj ritam u susretu i držala Radnik pod kontrolom unatoč tome da ih šut iz igre nije služio i prednost od 3-4 koša razlike su održavalu zahvaljujući slobodnim bacanjima.

No, krajem treće četvrtine Radnik končno prelazi u vodstvo 61:58, a odmah na startu zadnje četvrtine rade seriju od 8:0 s kojom podižu prednost na 69:58 i rade vodstvo koje momčad Ivančice na kraju više nije mogla stići.

Nije bilo puno raspoloženih igrača u redovima Ivančice, a u dvoznamenkaste strijelce su se upisali Filip Rožman sa 17, Stjepan Herceg sa 15 i Dean Herceg sa 13 koševa.

Pobjednik Kupa regije Sjever će nastaviti svoj put prema glavnom ždrijebu Kupa Krešimira Čosića u finalu Kupa Istok-Sjever, a u tom ogledu će se susresti Radnik te Vrijednosnice Osijek koje su svladale Đakovo u finalu regije Istok sa 72:61.