VIDEO/FOTO Modularne kuće s aluminijskom konstrukcijom - dugotrajnije i otpornije, a povoljnije

vv | 29.6.2023. u 13:28h | Objavljeno u Video

Nika aluminij od aluminija izrađuje i ograde, pergole te nadstrešnice

Na tržištu montažne i modularne gradnje, koja u zadnje vrijeme brzo raste, pojavila se tvrtka Nika aluminij, koja jedina u nas, a možda i na europskom tržištu, nudi objekte  s aluminijskom konstrukcijom.

-Već 35 godina naša krovna tvrtka, Nika konstrukcije, bavi se aluminijem i to je bio temelj za razvoj modularnih objekata s aluminijskom konstrukcijom, a od aluminija su i prozori i vrata. Kao takvi, oni su dugotrajniji i otporniji u odnosu na slične s drvenom konstrukcijom, fleksibilniji su na potrese, a povoljniji u odnosu na klasičnu gradnju od koje imaju bolju izolaciju jer imaju zidove od staklene vune ili stiropora te s dvije knauf zone, naglašava Dragan Posavec, direktor tvrtke Nika aluminium.

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-4.jpg

Za stan u Varaždinu, kako dodaje, danas je teško naći ispod 150 tisuća eura, što je cijena kao i u Zagrebu pa je sve više onih koji se odlučuju na individualnu gradnju, to tim više što oni daju veću privatnost i komfor.

-Za kvadrat stana treba izdvojiti oko 2000 eura, a mi ga nudimo za oko tisuću. Cijena ovisi o opremljenosti, odnosno ugrađenim materijalima, tako da kvadrat ide od 600 do 1200 eura, a ključ u ruke je 800 eura kvadrat. U toj cijeni je, dakle, gotov objekt. Naravno, treba  parcela, naglašava Posavec, napominjući da objekti mogu biti površine od 20 do 200 kvadrata jer se radi o modularnoj gradnji.

nika_konstrukcije_aluminium_kuca-2.jpg

Zbog svoje praktičnosti i dugotrajnosti, ova je modularna gradnja posebno pogodna za kampove i apartmane.

- U potpunosti uređeni objekt od 55 kvadrata i 20 kvadrata terase, kojeg samo treba namjestiti, stoji kod nas oko 50 tisuća eura, veli direktor tvrtke Nika aluminium, koja od aluminija izrađuje i ograde, pergole te nadstrešnice.

Galerija slika