Jesen u P4 počinje koncertima Paul the Walrus + ROLO!

| 1.9.2022. u 16:52h | Objavljeno u Video

Sjajna glazbena večer u subotu, 3. rujna uvertira je u bogat jesenski program koji pripremaju u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu.

Koncertnu večer u P4 otvara bend Paul the Walrus. Pop/rock trojac iz Zagreba opisuju kao „istočnoeuropske Beatlese“, budući da zvuk benda podsjeća i uključuje nostalgične i šećerne pop melodije uz mješavinu dječjih brojalica i moderne depresije. Nakon Zagrepčanaca, prvi se put na P4 stage penje i splitski ROLO. Tročlani su sastav različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Lažni brkovi, Wizard of Stone Mountain) koji svoji žanr opisuju kao kombinaciju elektronike i indie punk rocka s predznakom „eksperimentalno“. Atmosferu prije koncerata zagrijavat će varaždinski DJ Nkle. Više infomacija o koncertu piše na web stranici P4.

Satnica

19:30 Otvaranje P4 vrata

20:00 DJ Nkle

21:00 Paul the Walrus

22:00 ROLO

Vrhunac jesenskog programa EYE Varaždin

Tijekom jeseni u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu nastavljaju i s drugim redovnim godišnjim programom. Već idući tjedan u četvrtak, 8.9. od 20 sati na sceni Gllugl zainteresirani mogu pogledati predstavu „Proba Pirandella“. Predstava je nastala kao Diplomski ispit Vanje Jovanovića na Akademiji dramske umjetnosti  Sveučilišta u Zagrebu, a u predstavi, između ostalih, igra i mlada varaždinska glumica Hana Kunić.

Serija radionica za mlade posvećenih mentalnom zdravlju pod nazivom Čeličanakoje vodi psihologinja Petra Draginić počinju 15. rujna od 18 sati. Prva tema koju će obraditi je stres, a mladi polaznici će imati priliku saznati koji su to izvori nastanka stresa, o različitim vrstama stresnih stimulansa i reakcija, te o načinima suočavanja i nošenja sa stresom. Istog dana, nakon Čeličane, u P4 nastavljaju i s putopisnim predavanjima koje vodi Patricia Lacković. Država koju će proputovati u četvrtak je Maroko!

Tijekom jeseni bit će još zanimljivih i različitih programa, no vrhunac jeseni bit će Europski događaj za mlade ili EYE Varaždin koji će 25. i 26.11. biti održan u Areni Varaždin, a koji organiziraju P4 i Udruga mladih V.U.K. s partnerima iz Mreže mladih Hrvatske i Saveza izviđača Hrvatske, uz potporu Europskog parlamenta. Riječ je o najvećem i najvažnijem događaju za mlade u Europi na koji bi trebalo doći oko 1000 mladih ljudi iz cijele Hrvatske i Europe i sudjelovati na 30-ak različitih programa vezanih za politike za mlade, zelene politike, mentalno zdravlje, migracije, stanovanje, izvedbenu umjetnost, kreativne radionice i izložbe, a bit će tu i e-gmainga, partyja i koncerata.

Označeno u