Jubilarni,15. Trash&Burn: opaki američki automobili, lijepe djevojke i rock'n roll

VV | 14.6.2023. u 20:00h | Objavljeno u Video

Vikend koji je pred nama rezrviran je za stare američke automobile i lijepe djevojke! Na izletištu Goričanec u Svetom Martinu na Muri u petak i subotu, 16. i 17. lipnja održat će se već nadaleko poznati Trash&Burn, festival koji ove godine slavi 15. rođendan. Riječ je o tradicionalnom susretu ljubitelja američkih automobila iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, pop kulture, neizbježnih pin-up djevojaka te rock’n rolla.

gdsaaaa.jpg

- Cijeli festival bit će u retro stilu, od opakih američkih automobila i motora iz čitave Europe, pin-up djevojaka, burlesk nastupa, traditional tattoo-a, vintage štandova sa odjećom, burn-out box na kojem će vlasnici američkih automobila pokazati umijeće ''paljenja guma'' i koji će biti otvoreni cijeli dan, a posjetitelji će moći koristiti i Trash&Burn ''Taxi'' Ford Thunderbird iz 1959. godine koji će voziti na relaciji festivala i Toplica sv. Martin.

U subotu preko dana paralelno sa festivalom na bazenima Termi Sveti Martin bit će organiziran i pool party s rockabilly DJ-em, a posjetitelji Trash&Burn-a imat će poseban popust od 20% na Aquapark ulaznice, uz predočenje narukvice festivala.

- Trash&Burn je prošle godine ugostio preko 200 starih američkih automobila i isto toliko motora, a ove godine očekuje se da se tradicija nastavi i postave novi rekordi - poručuju organizatori te najavljuju i bogat glazbeni program koji donosi top svjetske bendove i DJ-e.

dsadfdaa.jpg

- Messer Chups su vjerojatno najpoznatiji surf rock and roll bend na svijetu, čiji je zaštitni znak prekrasna Zombirella na basu, koja će ujedno biti i DJ nakon nastupa. The Monsters iz Švicarske postoje od 1986. , i isto tako jedan su od najpoznatijih svjetskih garage trash bendova, Lola Lola iz Portugala je odličan rhythm & blues bend koju predvodi Carla Capela, poznatija i kao DJ Just Honey, Ati Edge &The Shadowbirds se vraćaju na Trash&Burn nakon 12 godina, a jedan od novijih austrijskih rockabilly bendova The Selenites otvorit će ovogodišnji festival. Preko dana u subotu na malom stageu sa svojim surf projektom nastupat će Urban Zotel &The Thundertones - najavljuju organizatori.

Uz bendove nastupat će i poznati DJ-i koji će puštati muziku s vinilnih ploča, od 50's rock and rolla, rhythm & bluesa, rockabillya, soula, garage rocka, pa sve do psychobillya.

Cijena ulaznice je 6 eura po danu, odnosno 9 eura za oba dana. Uz kupljenu ulaznicu moći će se ibesplatno kampirati, a vlasnici američkih automobila i motora ne plaćaju ulaznice.

fdsafaa.jpg