FOTO PLAC U CESTICI Korotaj: U Općini imamo dobrih OPG-ova, a njihove kvalitetne proizvode mještani mogu kupiti na placu

Varaždinske vijesti | 20.4.2024. u 12:38h | Objavljeno u Video

Općina Cestica uvela je tzv. zelenu tržnicu za lokalno stanovništvo, radi jačanja gospodarske djelatnosti i poljoprivredne proizvodnje, poticanja prodaje domaćih proizvoda, obogaćivanja turističke ponude te lakši i bliži dostup tržnici kao i jačanje lokalne društvene zajednice.

Ujedno je to i promocija zdravlja, prerađevina i zdrave svježe hrane koja stiže direktno od vrijednih proizvođača hrane.

Plac u Cestici održava se na prostoru ispred općinske zgrade u Cestici, Dravska 1a, jednom mjesečno i to subotama, od 8 do 13 sati, a prvi plac održan je danas.

Ponudu na štandovima obišao je i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

- Općina Cestica kroz strategiju razvoja Općine vodi brigu o poljoprivredi na području naše Općine pa smo organizirali plac koji će se održavati svake prve subote u mjesecu, da omogućimo našim OPG-ovima da ponude svoje proizvode. Očekujemo da će se to uhodavati šest mjeseci, da će naši mještani dolaziti na plac kupovati kvalitetne proizvode, jer na području Općine Cestica imamo dobrih OPG-ova i proizvođača i zato im nudimo da ispred zgrade Općine Cestica, na štandovima, mogu kvalitetno prodavati svoje proizvode. Naši mještani žele kvalitetnu hranu i vjerujem da je ovo način da dođu do nje. Pozivam ih da svaku prvu subotu u mjesecu dođu ispred zgrade Općine gdje će se organizirati plac, gdje će na štandovima biti puno proizvoda i neka kupe kvalitetne proizvode - rekao je načelnik Korotaj.

Jedan od prodavača na Placu u Cestici danas je bio i Mladen Horvat, vlasnik OPG-a Horvat iz Gornjeg Vratna, koji u ponudi ima voćna vina i likere.

- Zahvaljujem se Općini Cestica, koja je pokrenula Plac u Cestici. Kupci imaju priliku nabaviti kvalitetne proizvode s OPG-ova, koji su prije svega zdravi, a plac nam i dobro dođe kao pomoć u našem poslovanju jer dolazimo do direktnog kontakta s potrošačima - rekao je Horvat.