Dubravko Bilić: Mi ne želimo više čekati, Nezavisna platforma Sjever želi probleme riješiti odmah

Sponzorirani članak | 10.4.2024. u 08:40h | Objavljeno u Video

Gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić nalazi se na 2. mjestu liste Nezavisne platforme Sjever za 3. izbornu jedinicu, a u našem studiju osvrnuo se na veliki projekt LORI u Ludbregu, odnosno Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području. 

Kako je rekao, projekt LORI je najbolji mogući primjer kako gradovi mogu ulagati u obrazovanje, no kako bi se takvi projekti mogli ostvariti ističe kako je važno da država na sebe preuzme teret dječjih vrtića, odnosno predškole čime bi se gradovi rasteretili obaveze financiranja sve skupljih dječjih vrtića.

Što se tiče prometnih rješenja na Sjeveru, Bilić ističe kako što prije treba napraviti Podravsku magistralu koja bi rasteretila gradove od Ludbrega do Cestice, rekonstruirati prugu od Varaždina preko Ludbrega do Koprivnice prema Zagrebu te rekonstruirati prugu prema Marofu i Golubovcu dok bi se prema njegovim riječima, izgradnjom aerodroma u Varaždinu otvorila nova radna mjesta te profilirali kao nova turistička destinacija.

Jedan od najvećih problema s kojim se pak susreću svi gradovi jest briga o starijim osobama i stoga je, kaže Bilić, nužno da u svakom gradu postoji centar za starije osobe.

Što je još rekao Dubravko Bilić, poslušajte u videu....