CE-SPACES4ALL U Čakovcu predstavljen projekt pristupačnog turizma za osobe s invaliditetom

VV | 4.12.2023. u 12:04h | Objavljeno u Video

U Muzeju nematerijalne baštine "Riznica Međimurja" danas je predstavljen projekt CE SPACES4ALL, INTERREG CENTRAL EUROPE. Partneri na projektu su Turistička zajednica Međimurske županije, Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA te kao pridruženi partneri Društvo osoba s invaliditetom Međimurske županije DOSTI i Međimurska županija.

Cilj projekta je unaprijediti pristupačan turizam za osobe s invaliditetom u ruralnim pograničnim regijama u srednjoj Europi. Pristupačni turizam omogućuje osobama s invaliditetom samostalno putovanje. Ali još uvijek često postoji nedostatak svijesti o njihovim potrebama.

Projekt CE-Spaces4All povezuje javna tijela, turistički sektor i osobe s invaliditetom kako bi se poboljšalo upravljanje za pristupačniji turizam. Partneri razvijaju digitalni alat za mapiranje prepreka u ruralnim regijama i daju im zajedničku strategiju i lokalne akcijske planove za bolju integraciju pitanja pristupačnosti u teritorijalno planiranje.

O važnosti ovog projekta govorili su župan Međimurske županije Matija Posavec, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula i voditeljica odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja društvenih djelatnosti Petra Pavičić. Nakon predstavljanja projekta Božidar Zimić (DOSTI) predstavio je proces mapiranja u gradu Čakovcu kratkom šetnjom do autobusnog kolodvora Čakovec.