Božićna čestitka varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja

vv | 22.12.2023. u 12:10h | Objavljeno u Video

Drage Varaždinke i Varaždinci, dragi sugrađani i sugrađanke, u ime djelatnika gradske uprave Grada Varaždina i u svoje osobno ime želim vam da predstojeće božićne i novogodišnje blagdane dočekate u miru i obiteljskoj sreći kao što to dolikuje tradiciji naših krajeva.

Blagdani su također vrijeme kada iskazujemo ljubav prema bližnjima i solidarnost prema slabijima. Pozivam vas da se posvetimo i iskreno otvorimo jedni drugima te ohrabreni u zajedništvu proslavimo Božić i dočekamo Novu godinu.

Želim da ideja zajedništva, suradnje i rada za opće dobro svih građana bude ideja vodilja svih koji sudjeluju u javnom životu našeg grada. Za to imamo dobre pretpostavke. Gradsko vijeće izglasalo je rekordan proračun kojim ćemo zadovoljiti potrebe širokog kruga ljudi. Stvorili smo preduvjete da u novoj godini krećemo s rješavanjem najvećeg rugla našeg grada, bala u Brezju što će pokrenuti val novih investicija a time i radnih mjesta. Nakon godina pandemije i recesije, u novoj 2024. godini očekujemo puno pozitivnih promjena.

Vodit ćemo brigu o svima, Grad Varaždin je lider u mnogim područjima u Hrvatskoj a tu poziciju održat ćemo i u nadolazećoj godini. Obrazovanje, kultura, sport, socijalna skrb te komunalno uređenje grada samo su neka područja u kojima s pravom očekujemo rast i napredak. Dragi sugrađani, vrijeme blagdana je vrijeme kada s puno optimizma, dobrih želja i pozitivnih porukama želimo vama i vašim obiteljima pružiti nadu da nas očekuju bolji dani, dani kada ćemo u našem voljenom Varaždinu imati uvjete za dostojan život svakog našeg sugrađana.

Budimo otvoreni jedni prema drugima, imajmo strpljena i snage opraštanja. Naš voljeni Varaždin neka nam bude na prvom mjestu, a imajmo na brizi svakog pojedinog sugrađana, našeg susjeda, prijatelja, rođaka, suradnika ili poznanika. Naprosto, budimo ljudi u punom smislu riječi, imajmo razumijevanja i radimo zajedno u cilju općeg dobra.

Drage Varaždinke i Varaždinci, želim vam blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2024. godinu, istaknuo je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u svojoj čestitki.