ŽNS VARAŽDIN U ljetnom prijelaznom roku igrači mogu promijeniti klub od 19. lipnja do 31. srpnja

Varaždinske vijesti | 20.6.2023. u 08:30h | Objavljeno u Sport

Na temelju čl.16.,22.,23.,24.29. i 34. Pravilnika o statusu igrača i registracijama HNS-a, u ljetnom prijelaznom roku igrači mogu promijeniti klub od 19. lipnja do 31.srpnja (na vlastiti pismeni zahtjev - recipis).

Igrači amateri mogu prelaziti iz kluba u klub (na temelju istupnice) tokom cijele natjecateljske godine osim u razdobljima između 15. listopada i 17. siječnja i između 01. ožujka i 14. lipnja.

Prve registracije igrača mogu se vršiti tokom cijele natjecateljske godine osim u razdoblju između 01. svibnja i 14. lipnja.

Registracije igrača koji nisu preregistrirani mogu se vršiti tokom cijele natjecateljske godine osim u razdobljima između 15. listopada i 17. siječnja i između 01. travnja i 14. lipnja.

Na temelju čl. 7. Pravilnika o statusu igrača i registracijama HNS igrač koji se registrirao za novi klub ne može se, osim ako se ne radi o ustupanju ponovno registrirati za dosadašnji klub ako nije proteklo razdoblje od dvadeset (20) dana od registracije za novi klub.

Igrači mogu biti registrirani za najviše tri kluba tijekom natjecateljske godine, a tijekom ovog razdoblja igrač ima pravo nastupa samo za dva kluba.

Prema odluci IO ŽNS Varaždin od 10.12.2016. godine, cijena prijelaza igrača iz kluba u klub iznosi 66,00 (šezdeset i šest) eura, a odnosi se na sve igrače mlađe od 16 godina starosti koji koriste prijelaz na pismeni vlastiti zahtjev (recipis) igrača u prijelaznom roku.

Dio od prijelaza igrača u iznosu od 40,00 (četrdeset) eura ostaje u fondu kluba iz kojeg igrač odlazi, a koristit će se za potrebe iz dijela natjecanja prema odluci kluba.

Na temelju čl. 17. Pravilnika o statusu igrača i registracijama HNS-a istupnica je važeća samo ako je izdana putem Comet sustava.

Na temelju čl. 8. Pravilnika o statusu igrača i registracijama HNS-a za veterane se mogu registrirati igrač koji navršava 37 godina života u tekućoj natjecateljskoj godini u kojoj se registrira (do 30.06.2024. godine), a ti igrači mogu nastupati istovremeno za seniorsku i veteransku momčad istog kluba.

Na temelju čl. 16. Pravilnika o statusu igrača i registracijama HNS-a igrač ne može odustati od prijave za registraciju, niti potpisati novu prijavu za drugi klub, ako je prijavu potpisao u skladu o odredbama Pravilnika. Igrači koji naprave protivno gore navedenom biti će prijavljeni disciplinskom sucu ŽNS Varaždin

Na temelju čl. 22a. Pravilnika o statusu igrača i registracijama HNS-a klub i igrač ne smiju sudjelovati u premosnom transferu. Premosni transfer predstavlja bilo koja dva uzastopna transfera, nacionalna ili međunarodna, istog igrača, koji su povezani jedan s drugim i koji obuhvaćaju registraciju tog igrača za srednji klub s ciljem izbjegavanja primjene relevantnih pravilnika ili zakona i/ili prijevare druge osobe ili pravnog subjekta.

VAŽNO: Na temelju čl. 15. stavak 5. Pravilnika o statusu igrača i registracijama HNS-a, sve prijave za registraciju maloljetnog igrača potpisuju roditelji ili skrbnik, a ako je igrač stariji od 10 godina, prijavu potpisuje i maloljetni igrač.

Na temelju gore navedenog članka pismena suglasnost roditelja, odnosno PUNOMOĆ, stavlja se van snage, a roditelji i igrači su dužni potpisati isto na prijavi za registraciju ispisanoj iz Comet sustava.

Pravilnik o statusu igrača i registracijama HNS-a možete pronaći na sljedećem linku:
https://hns-cff.hr/.../Pravilnik%20o%20statusu%20igra%C4...