Zlato, dva srebra i dvije bronce za GK Vindiju u Puli na 12. Gazela kupu u gimnastici Foto: GK Vindija

Zlato, dva srebra i dvije bronce za GK Vindiju u Puli na 12. Gazela kupu u gimnastici

| 17.5.2018. u 11:46h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Dok se ponajbolja ritmičarka Gimnastičkog kluba Vindije i Hrvatske, Tamara Artić, borila u Corbeilu za ulazak u prva hrvatska finala na tom turniru, tri Vindijke nastupile su na 12. međunarodnom Gazela kupu u Puli gdje je nastupilo 130 ritmičarki u individualnom dijelu i još njih 140 u grupnim vježbama.

Bile su tu natjecateljke iz četiri zemlje i 20-tak klubova, a među njima Bugarke i češke reprezentativke, dvije juniorke koje će nastupiti na predstojećem Europskom prvenstvu, Slovenke i domaće prestavnice, a uz to treba istaknuti i dobro popunjenu dvoranu Sportskog doma Mate Parlov u Puli tokom cijelog dana.

Vindiju su predstavljale Lara Domislović i Elena Košćak u kategoriji kadetkinja rođenih 2006. i mlađih koje su nastupile s po dva rekvizita i obje odradile po jedan rekvizit solidno, a drugi s greškama što je rezultiralo sa po jednom medaljom za svaku. Domislović je osvojila brončanu medalju u vježbi s vijačom, a Košćak s loptom.

U višeboju Domislović je završila natjecanje na 10. mjestu, a Košćak na 15. mjestu od 20 natjecateljki. U kategoriji 2009. godišta nastupila je naša najmlađa natjecateljka Paulina Tomašković koja je osvojila drugo mjesto u višeboju, prvo mjesto u vježbanju bez rekvizita i drugo mjesto u vejžbi s obručem.

Ritmičarkama predstoji još natjecateljski maraton do kraja sezone, naredna četiri vikenda sudjelovat će na po jednom ili dva natjecanja.