Davi Šalamon, Kristina Dudek,Lucija Pokos i Gabrijel Stojanović (s lijeva) u Istanbulu

Zlatne i brončane medalje za atletičare Slobode na dvoranskom prvenstvu Balkana

| 19.2.2019. u 12:13h | Objavljeno u Sport

U Istanbulu je održano Dvoransko prvenstvo Balkana za seniore i seniorke na kojem su nastupili i  atletičari varaždinske Slobode. Svi varaždinski atletičari na čelu s trenerom Ivanom Domislovićem vratili su se s medaljama.

U pojedinačnim utrkama na 400 m nastupila je Lucija Pokos koja je osvojila 3. mjesto i brončanu medalju. Utrku je istrčala za 54,59 sekundi.  Kristina Dudek plasirala se na 6. mjesto s vremenom 55,37 sekundi.  

U utrci seniora na 400 m nastupio je mlađi senior David Šalamon i zauzeo 4. mjesto s vremenom 48,02 sek.  U muškoj štafeti 4×400, koja je osvojila naslov prvaka Balkana s novim dvoranskim rekordom Hrvatske 2:13,99, nastupio je i Gabrijel Stojanović.

Odlična je bila i ženska štafeta  4×400 m s novim dvoranski rekordom Hrvatske 3:43,45, a iz Slobode su trčale Lucija Pokos i Kristina Dudek. Da je Prvenstvo Balkana najveće regionalno natjecanje na svijetu dokazuje i činjenica da se Balkanskoj federaciji pridružuje sve više zemalja pa su odnedavno članice sve kavkaske države, Ukrajina pa čak i San Marino te Izrael, koji geografski ne spadaju na Balkan.

Na ovom natjecanju nastupili su predstavnici 20 zemalja a kao gosti bili su i predsjednik Europske federacije(EA) te cijeli Izvršni odbor.