Zlatko Dalić objavio popis igrača za četiri utakmice Lige nacija, Luka Ivanušec dobio pretpoziv

Varaždinske vijesti/HRT | 16.5.2022. u 11:15h | Objavljeno u Sport

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas je objavio popis igrača za utakmice Uefine Lige nacija. Hrvatska A reprezentacija će početkom lipnja odigrati čak četiri utakmice, prenosi portal HRT-a.

Nekoliko je novih imena na popisu, kao što su Martin Erlić i Josip Šutalo u obrani. U napadu će priliku dobiti Petar Musa. Hajdukov Filip Krovinović dobio je pretpoziv, baš kao i Luka Ivanušec.

Dalić je čestitao Dinamu na osvajanju naslova prvaka.

- Pred nama su četiri zahtjevne utakmice koje će biti dobra priprema za Svjetsko prvenstvo. Malo će biti nezgodno što je sad kraj prvenstva. Liga završava ovaj tjedan, a onda u 10 dana četiri utakmice, što je puno. Proširili smo popis igrača, rekao je Dalić.

- Ivušić i Livaković su konstanta, novi je Labrović. Grbić je na pretpozivu. U konkurenciji je i Lovre Kalinić, ali u dogovoru sa mnom propustio je ovo okupljanje.

Osvrnuo se na izgled obrane.

- U obrani imamo problema s desnim bokom. Vrsaljko je opet malo ozlijeđen, ali nadam se da će biti dobro. Juranović ima problema s ozljedom, ali do okupljanja će biti u redu. Na stoperskoj poziciji novi je Erlić, igrač kojeg smo pratili u Italiji, trebamo ga vidjeti. Napravit ćemo provjeru, odigrat će nešto i vidjet ćemo. Na lijevoj strani smo možda najsigurniji, imamo Sosu i Barišića. Lovren je i dalje ozlijeđen pa ga nema. Tu je i Josip Šutalo koji će prve dvije utakmice biti s mladima, ali onda dolazi u A reprezentaciju.Sve će početi u Osijeku 3. lipnja protiv Austrije, zatim slijedi još jedna domaća utakmica, protiv Francuske u Splitu 6. lipnja.

Vatreni tada odlaze na dva gostovanja, prvo u Kopenhagen 10. lipnja gdje će igrati protiv Danske, a zatim u Francusku na reprizu finala Svjetskog prvenstva 13. lipnja.

Reprezentacija se okuplja 30. svibnja u Zagrebu. U glavnom gradu bit će do 2. lipnja kada putuje u Osijek, objavio je portal HRT-a.