Zašto je Varaždin "ispao" iz međunarodne biciklističke utrke CRO Race? Foto: Krešimir Đurić

Zašto je Varaždin "ispao" iz međunarodne biciklističke utrke CRO Race?

| 26.9.2022. u 18:00h | Objavljeno u Sport

Sutra počinje 7. izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koje će se voziti od 27. rujna do 2. listopada. Ovogodišnja će utrka, nikad jača dosad, ugostiti dvadeset svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, od kojih će šest biti iz kategorije natjecanja World Teams.

CRO Race održat će se na šest etapa na trasi dužoj od 1.000 kilometara diljem Hrvatske pa će tako biciklisti uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija.

Prva etapa utrke vozit će se od Osijeka do Ludbregu (223,5 km), Start prve etape dužine 223,5 kilometara, sa 710 metara visinske razlike, bit će sutra u Osijeku u 11 sati i 35 minuta,a dolazak prvih biciklista u Ludbregu očekuje se oko 16 sati i 42 minute.

Lani je cilj prve etape bio u Varaždinu, kojemu je i ove godine ponuđeno da ugosti sudionike CRO Racea,međutim, to se ipak neće dogoditi.

“Uskočio” je Ludbreg, a zbog čega sudionici CRO Racea ove godine neće proći varaždinskim ulicama bilo je pitanje koje smo uputili Gradu Varaždinu.

- Grad Varaždin je prošle godine bio domaćin cilja prve etape biciklističke utrke CRO RACE. Utrka je bila lijepa promocija Varaždina, a troškovi koje smo platili organizatoru utrke iznosili su 300 tisuća kuna Ove godine nam je inicijalno ponuđeno da budemo ponovo cilj etape zajedno s Varaždinskom županijom - piše na početku odgovora iz Grada Varaždina.

Opširnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti....