Vladimir Vuger dobio je ponovno povjerenje članova Skupštine ZSU grada Novog Marofa Foto: Krešimir Đurić

Vladimir Vuger treći put izabran za predsjednika Zajednice sportskih udruga Novog Marofa

| 6.4.2019. u 09:07h | Objavljeno u Sport

Na redovnoj izbornoj skupštini Zajednice športskih udruga Novog Marofa po treći je put za predsjednika izabran Vladimir Vuger ispred Nogometnog kluba Novi Marof. Za dopredsjednika je izabran Vladimir Ferenčina ispred Streljačkog kluba Termika. U Izvršni odbor još su izabrani: Dragutin Đakmanec (MNK Novi Marof), Zoran Domović (NK Čevo), Ivica Ipša (RK Marof), Mario Češi (ŠRD Novi Marof) i Zlatko Zubović ispred Streličarskog kluba Grebengradski streličari. Dražen Bukovčan iz Teniskog kluba izabran je za predsjednika Nadzornog odbora, a za članove su izabrani Branko Škiljan ispred Šahovskog kluba i Tomislav Gotić ispred Kobudo kluba Nichi.

Pored 16 klubova koji su do sada bili članovi Zajednice, Skupština je donijela odluku o privremenom članstvu u Zajednici za Savate klub Šimunec-Gym Novi Marof. Na skupštini su prihvaćena izvješća o radu i financijskom poslovanju. Prošle godine proračun zajednice bio je 538.000 kuna što je više za 38.000 kuna od ranije planiranog zahvaljujući prije svega Gradu Novome Marofu koji je povećao izdvajanje za šport za 30.000 kuna i donaciji tvrtke Knauf insulation u iznosu od 5.000 kuna.

Ove godine proračun Zajednice ponovno je veći u odnosu na prošlu godinu i iznosi 617.600 kuna, od čega je u gradskom proračunu planirano 610.000 kuna. Najviše novaca, odnosno 400.000 kuna planira se utrošiti kao sufinanciranje klubova-članica Zajednice. U sredstvima pričuve je planirano 55.000 kuna, a isto toliko je planirano i za troškove obavljanja liječničkih pregleda.

Za investiciju u športskom parku predviđeno je 60.000 kuna. Kao pomoć klubovima koji koriste športsku dvoranu za njezino sufinanciranje predviđeno je 18.600 kuna. Ostali troškovi odnose se na administrativno-tajničke poslove, bankovne usluge i troškove organizacije Olimpijskog festivala dječjih vrtića i Festivala športa grada Novoga Marofa, odnosno održavanja Dana otvorenih vrata Zajednice športskih udruga.

Na skupštini je bio i gradonačelnik Siniša Jenkač kojemu je vodstvo Zajednice još jednom zahvalilo na podršci i razumijevanju te izdvajanju značajnih novaca za šport. Gradonačelnik je u svom obraćanju zahvalio svima koji vode klubove i Zajednicu, te najavio veliki projekt izgradnje novoga športskoga parka kojega su svi pozdravili i zaželjeli da se taj projekt što prije realizira.