Rea Strnad će u novoj sezoni nastupati u seniorskoj kategoriji

Ritmičarke Vindije uspješno nastavljaju seriju međunarodnih natjecanja

| 4.12.2015. u 09:39h | Objavljeno u Sport

U Ljubljani, u organizaciji KŠRG Šiška održan je već tradicionalni 17. Slovenian Challange, na kojem su nastupile ponajbolje ritmičarke iz pet regionalnih zemalja, Hrvatske, Italije, Mađarske, Srbije i Slovenije. U A i B programu sudjelovalo je ukupno 66 natjecateljki iz 13 klubova, a među njima i 7 ritmičarki varaždinske Vindije, sve u A programu koje su i ovaj puta bile među najuspješnijima.

U kategoriji mlađih djevojčica (2006. godište i ml.) Vindiju je predstavljala Lara Domislović koja je nadmoćno osvojila prvo mjesto, ispred domaće predstavnice, vježbajući bez rekvizita i Elena Košćak koja je zauzela 8. mjesto u konkurenciji 19 natjecateljki. U svim ostalim kategorijama vježbala su se po dva rekvizita jedan zadani i drugi po izboru. U kategoriji djevojčica (2004. i mlađe) Tamara Artić osvojila je i ovaj put uvjerljivo tri prva mjesta, u višeboju i s oba rekvizita. U kategoriji Pre-juniors (2002. i 2003. godište) nastupile su dvije članice Vindije, Ema Kovačić koja je osvojila dva prva mjesta u višeboju i s obručem s visokom ocjenom 13,033 bodova i jedno 2. mjesto, čime je i ovdje potvrdila da se na nju može ozbiljno računati za predstojeće juniorsko Europsko prvenstvo te. Uz Kovačić u istoj kategoriji nastupila je i Tena Mlinarić koja je zauzela 7. mjesto u višeboju i s rekvizitom po izboru te 8. mjesto s obručem.

U kategoriji juniorki nastupile su samo 3 djevojke no sve predstavnice reprezentacija svojih zemalja u prethodnim razdobljima koje su se među ostalim borile da i dalje zadrže taj status. Za Vindiju su nastupile Rea Strnad koja je solidnim nastupima izborila jedno prvo mjesto, s loptom  i dva druga mjesta u višeboju i s rekvizitom po izboru, dok je Mia Vidaković osvojila tri treća mjesta. U klubu su ukupno zadovoljni nastupima djevojaka i rezultatima.

Ritmičarkama Vindije predstoje do kraja sezone predstoje još nastupi na FIG-ovom turniru XXVI. New year Cup Moste u Ljubljani i na 10. tradicionalnom Christmas Cupu 2015 u organizaciji KRG Zagreb. Unatoč natjecanjima već su započele s pripremama za novu sezonu u kojoj će Rea Strnad priječi u seniorsku kategoriju, pa će GK Vindija ponovo imati kvalitetnu ekipu seniorki. Vidaković i Kovačić borit će se da potvrde nastup na juniorskom Europskom prvenstvu, a one mlađe na čelu s talentiranom Tamarom Artić i dalje će se pripremati da dostojno zamjene svoje starije kolegice u narednim godinama.