Članice GK Vindija na prvenstvu Hrvatske u Osijeku

Vindija na PH u Osijeku potvrdila da ima najbolje ritmičarke u Hrvatskoj

| 21.10.2016. u 09:13h | Objavljeno u Sport

U Osijeku je održano 25. pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici. Članice varaždinske Vindije u jakoj su konkurenciji i ovaj su puta dokazale da imaju najbolje ritmičarke u Hrvatskoj.

Nastupilo je pet ritmičarki Vindije, pri čemu je najmlađa Elena Košćak koja tek prelazi iz B u najteži A program, u konkurenciji 23 ritmičarke, uspjela izboriti brončano odličje u vježbi bez rekvizita. Zbog neiskustva i velike treme s rekvizitima je bila nešto slabija pa je zauzela 15. mjesto s vijačom i 18. s obručem.

U kategoriji kadetkinja Tamara Artić bila je uvjerljivo najbolja sa svih pet rekvizita, vijačom, obručem, loptom, čunjevima i trakom, izborila je 5 zlatnih odličja što obečava i dobre rezultate iduće godine kad Tamara prelazi u juniorsku kategoriju. Tamara je s obručem unatoč manjem ukupnom bodovnom saldu koji mogu ostvariti kadetkinje izborila izuzetno visoku ocjenu 15.083, bolje od toga uspjele su samo pojedine seniorke.

U junirskoj konkurenciji Teni Mlinarić je izmakla  medalja s loptom, osvojila je četvrto mjesto, s vijačom je bila 6., s obručem 7. i s čunjevima 8. Druga juniorka Vindije Kaja Bobek podijelila je 8. mjesto s Mlinarić na obruču, 8. je bila i s loptom i 12. s vijačom.

Na Prvenstvu je nastupilo ukupno 16 juniorki, a najbolja u ovoj konkurenciji bila je Sunčica Lozić sa 4 zlatne medalje iz KRG Marina-Kaštela.

U seniorskoj konkurenciji bitku za odličja vodile su tri vježbačice među kojima je članica Vindije Elena Milenković i ovaj puta bila najuspješnija s tri osvojene zlatne i jednom srebrnom medaljom. Uz nju dvije zlatne medalje naslov osvojila je Petra Ribarić iz KRG Zagreb, s loptom i vijačom koja inače nije u FIG-ovom programu rekvizita.  

Ukupno nastupom u varaždinskom klubu mogu biti zadovoljni te je Vindija i dalje najuspješniji klub na prvenstvima Hrvatske po broju i sjaju osvojenih medalja, a još izraženija je ova situacija na međunarodnim natjecanjima.