VIDEO Mateo Žugec brončani na Svjetskom Challenge kupu u Kopru Foto: Slobodan Kadić

VIDEO Mateo Žugec brončani na Svjetskom Challenge kupu u Kopru

| 1.6.2024. u 18:40h | Objavljeno u Sport

Član varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija Mateo Žugec (22) osvojio je treće mjesto i brončanu medalju u današnjem finalu na konju s hvataljkama na Svjetskom Challenge kupu u Kopru,posljednjem uoči Olimpijskih igara u Parizu.

Žugec je nastupao posljednji u današnjem finalu konja s hvataljkama. Ocjena 14.100 donijela mu je još jedno postolje u karijeri u Svjetskom kupu. Sada ima dvije bronce, jedno srebro te pobjedu upravo iz Kopra od prije dvije godine.

Ispred njega su prvoplasirani Ukrajinac Ilia Kovtun, s ocjenom 14,900 i drugoplasirani Kazahkstanac Diyas Toishybek, s ocjenom 14,150.

- Nakon Varne i Kopra vraćam se u Varaždin s dvije bronce. Jako sam sretan, išli smo vježbu početne ocjene 5.5 jer smo vidjeli da su dva favorita zeznula, da su pala i da nam ne treba jača vježba te smo to odradili s jednim manjim širenjem nogu. Da nije bilo toga, dobio bih i veću ocjenu, imao bih srebro, ali neću se žaliti. Nakon svih ovih problema s glavom i s ozljedom zgloba ne mogu biti sretniji - rekao je Žugec.

U jučerašnjim kvalifikacijama nastupio je 31 gimnastičar, a Žugec je zauzeo treće mjesto s ocjenom 14,450. Žugec voli nastupati u Kopru, gdje je prije dvije godine ostvario jedinu pobjedu u natjecanjima Svjetskog kupa.

Ovo je Žugecova druga uzastopna bronca sa Svjetskog kupa, budući da je 25. svibnja u bugarskoj Varni također osvojio treće mjesto, s ocjenom 14.300.