VIDEO: Art metali Junajted zaustavljeni u četvrtfinalu, osigurali Ligu Prvaka Foto: Hrvatski mininogometni savez

VIDEO: Art metali Junajted zaustavljeni u četvrtfinalu, osigurali Ligu Prvaka

M.N./Varaždinske vijesti | 11.6.2018. u 15:12h | Objavljeno u Sport

U Ivanić Gradu se prošlog vikenda održao Kup Hrvatske u mininogometu, a Varaždinsku županiju su predstavljale ekipa MNK Druškovca iz općine Maruševec te varaždinska ekipa Art metali Junajted, a trebale su nastupiti još dvije ekipe iz Maruševca, MNK Biljevec i MNK Novaki, ali se nisu pojavili u Ivaniću. 

Druškovec je na žalost, završio svoj nastup već u grupnoj fazi turnira porazima od Ravena 2:0 i Hotel Sporta 4:1, dok je ekipa Art metala Junajteda pokazala zašto se smatra jednim od nosioca kvalitete malog nogometa ovog kraja. Skupinu su prošli osvojivši prvo mjesto ispred ekipa Eura-Fera s kojim su odigrali 0:0 i Patrole koju su svladali 6:2 te su isti dan u vrlo uzbudljivoj utakmici nakon šest serija penala u osmini finala izbacili i domaće predstavnike, ekipu Topnika

U četvrtfinalu su nesretno izgubili rezultatom 1:0 u, prema mnogima, ljepotici turnira protiv ekipe Veni Vidi Vici iz Opuzena. Na koncu u ukupnom poretku osvojeno je peto mjesto čime je ekipa Art metala Junajteda izborila i mogućnost nastupa u mininogometnoj Ligi prvaka koja je na rasporedu u rujnu u slovenskom Čatežu.

- Uvjeti za igru bili su dosta teški. Kombinacija nesnosne vrućine sa loptom bez utega i dosta skliskim terenom, uvelike je utjecala na naš nastup jer nismo mogli razviti našu prepoznatljivu pas igru, niti odigrati išta suvislo iz prekida. Ipak i takvi smo prikazali zavidnu vještinu i pokupili simpatije svih nazočnih, a zahvaljujem i na velikoj podršci naših navijača koji su nas u velikom broju pratili preko livestreama te našem partneru Art metalima. Glavni cilj je ipak na koncu ispunjen, a to je osiguravanje nastupa u Ligi prvaka što će biti veliki poticaj mojim dečkima da nastave sa odličnim igrama i na nadolazećim ljetnim turnirima – rekao je voditelj ekipe Junajteda, Dalibor Leskovar.

Art Metali Junajted nastupili su u sastavu David Sabolek, Robert Malnar, Nikola Golenja, Marin Šinjori, Luka Modrić, Marko Poslon, Marko Kanceljak, Ivan Josipović i Jurica Poldrugač.

Videe nastupa Junajteda i Druškovca s ovogodišnjeg izdanja Kupa Hrvatske pogledajte ovdje.