Veliki dan za toplički sport – članovi AIK-a prvaci Hrvatske

| 8.12.2019. u 09:50h | Objavljeno u Sport

Karate klub AIK iz Varaždinskih Toplica bio je domaćin tri važna događaja za hrvatski kyokushin karate - Prvenstva Hrvatske u katama, dodjele nagrada za Prvenstvo Hrvatske u borbama i natjecanja Aquae Iasae Cup za Prvenstvo Hrvatske u borbama.

Klub je organizacijski odlično pripremio natjecanja i svečanosti za Odbor za kyokushin Hrvatskog karate saveza. Okupilo se 58 najboljih natjecatelja u katama i 80 najboljih boraca u full contact karateu. Za gotovo 140 natjecatelja osigurane su i vrijedne nagrade.

Na početku turnira sve prisutne je pozdravio predsjednik Odbora za kyokushin Vladimir Belak, a zatim se natjecateljima i gostima u ime gradonačelnice Dragice Ratković obratio Željko Dvekar koji je ujedno i otvorio natjecanje.

Domaćin, Karate klub AIK, postao je najuspješniji klub u katama ispred Mladosti Samobor i Maksimir ELKA-e Zagreb koji su se od svih klubova još popeli na postolje. AIK je postao i najuspješniji klub u Hrvatskoj u borbama u sezoni 2018./19. budući da su natjecatelji AIK-a briljirali na domaćoj i međunarodnoj sceni, a uz brojne medalje ističu se dva 5. mjesta na Europskom prvenstvu u Pragu (Nofta, Dvorski) u kadetima.
Na Prvenstvu Hrvatske u katama članovi AIK-a su osvojili čak 5 zlata od 10 kategorija, 4 srebra i 9 bronci!

Najsjajnija odličja i naslov prvaka Hrvatske osvojili su Teo Gluhak (cicibani), Sebastian Sakač (kadeti), Lana Šebrek Blažotić (učenice), Lana Kalničanec (mlađe kadetkinje) i Tina Šebrek (kadetkinje).
Srebra su dodali Roko Kalničanec, Marko Dvorski, Josipa Horvat i Petra Sakač, dok su brončani bili Marko Nofta, Antonio Jakopović, Marin Šebrek, Ema Gluhak, Sabina Broz, Elena Hrženjak, Tajana Valent, Dora Šebrek i Lucija Janušić.

Kvaliteta AIK-ovaca došla do izražaja i u posebnim nagradama za najbolju mušku i žensku kata izvedbu koje su osvojili Sebastijan Sakač i Lana Šebrek Blažotić. Na podjeli nagrada za Prvenstvo Hrvatske u borbama u sezoni 2018./19. iz AIK-a su prvaci Hrvatske postali Josipa Horvat (mlađe učenice-laka) i Marko Dvorski (kadeti-teška). Uz to su kroz cijelu sezonu do srebra došli Petra Sakač, Roko Kalničanec, Marin Šebrek i Karlo Nofta. Brončani u svojim kategorijama bili su Jana Kukec, Marko Nofta, Lana Šebrek Blažotić, Elena Hrženjak, Lana Kalničanec i Marta Ivanek.
Posebne nagrade za izuzetne rezultate dobili su Marko Dvorski i Petra Sakač.

Na natjecanju Aquae Iasae Cup u borbama koje se boduje za Prvenstvo Hrvatske 2019./20., domaćini su bili bodreni od navijača i stigli do sjajnog rezultata osvojivši 6 zlata, 7 srebra i 7 bronci. Odličnim borbama zlata su osvojili Marko Nofta (mlađi učenici – teška kategorija), Josip Broz (učenici – laka kategorija),Marko Dvorski (kadeti – teška kategorija), Josipa Horvat (mlađe učenice – laka kategorija), Petra Sakač (učenice – teška kategorija) i Lana Kalničanec (mlađe kadetkinje – apsolutna kategorija).

Srebrima su okitili Teo Gluhak, David Janušić, Petar Kukec, Roko Kalničanec, Sabina Broz, Dora Šebrek i Lucija Janušić, sok su brončani bili Leo Broz, Marin Šebrek, Dino Slatki, Lana Šebrek Blažotić, Elena Hrženjak, Tajana Valent i Tina Šebrek. Uz brojne medalje Petra Sakač osvojila je i nagradu za najbolju žensku tehniku na turniru.

Organizator i predsjednik kluba Saša Josip Milec zahvalio je na kraju svim natjecateljima, a u planu je sljedeće godine Aquae Iasae Cup podići na međunarodnu razinu gostima iz inozemstva. Među sucima aktivne su bile Sanjana Milošević i Monika Balažinec, dok su natjecatelje vodili Karlo Nofta, Marko Dvorski, Marin Šebrek i Marta Ivanek.