Zlatko Dalić zajedno s Rakitićem slavi pobjedu nad Ukrajinom, hoće li i večeras imati razloga za slavlje?

Vatreni s izbornikom Zlatkom Dalićem večeras, pred punim Maksimirom, igraju s Grčkom

| 9.11.2017. u 09:13h | Objavljeno u Sport

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića večeras očekuje prva utakmica dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine. Suparnik će biti reprezentacija Grčke, prva će se utakmica igrati večeras na stadionu u Maksimiru od 20 sati i 45 minuta, uz izravni prijenos na prvom programu HTV-a, dok će uzvrat biti u nedjelje u Ateni.

Grčku su Vatreni svladali tek jednom u šest pokušaja, 1997. godine u Solunu s 1:0, golom Davora Šukera, a u preostalih pet utakmica, tri natjecateljske i dvije prijateljske, Grčka ima dvije pobjede i tri remija, uz ukupnu gol-razliku 8:6 u svoju korist.

Grčka će nastupiti bez svog najboljeg braniča, suspendiranog Kostasa Manolasa, a Hrvatskoj će u sredini terena nedostajati ozlijeđeni Milan Badelj. Nastup Marija Mandžukića još nije siguran.

Tradicionalno čvrst i borben nogometni stil, baziran prije svega na teško probojnoj obrani, temelj je i današnje grčke reprezentacije koju vodi Nijemac Michael Skibbe, a izbornik Dalić usredotočen je upravo na načine kako pronaći put do mreže.

- Ne gledam u prošlost, gledam samo ispred sebe. Statistika mi je ipak nevažna, važno je da smo mi spremni. Znamo što nas čeka, ne želim opterećivati igrače nekim tradicijama jer je važan samo način kako pobijediti Grke. Nemamo potrebu biti nervozni, srljati i juriti po pogodak. Moramo biti prije svega pametni, igrati mirno i strpljivo - poručio je Dalić, a prenosi službeni portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Vatreni će imati podršku punog Maksimira. Do sinoć je prodano je 28.500 ulaznica, a kapacitet stadiona za predstojeću utakmicu iznosi 32.400 gledatelja.

- U igri je plasman na Svjetsko prvenstvo i vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu. Imat ćemo podršku s tribina, to nam je dodatni motiv. Jedva čekamo istrčati na pun Maksimir. Bili bismo najsretniji dobrom partijom i pobjedom bez primljenog gola - utakmice protiv Grčke obično završavaju s malo pogodaka i nadam se da ćemo ih mi postići igrajući svoju igru - rekao je kapetan Vatrenih Luka Modrić.