Tin Herceg (drugi s lijeva) nakon Final4 slovenskog Kupa Foto: Facebook RK Trimo Trebnje

Varaždinski golman Tin Herceg dao veliki doprinos osvajanju slovenskog Kupa

| 12.4.2024. u 09:01h | Objavljeno u Sport

Varaždinski rukometni golman Tin Herceg (20) je sa svojim sastavom Trimo Trebnje osvojio slovenski Kup, pri čemu je dao veliki obol u osvajanju trofeja na završnom turniru, koji je odigran u Trebnju.

Trimo Trebnje je nakon 40 godina djelovanja po prvi puta osvojio slovenski Kup, koji se ove godine igrao po trideseti put. Prvog dana u polufinalnom susretu suparnik im je bio Koper, a nakon infarktnog razigravanja i odlično obranjenog sedmerca Tina Hercega Trimo Trebnje plasiralo se u finale.

I u finalnom susretu protiv Slovenjgradeca Herceg je ponovno bio na visini zadatka. Njegova je momčad na kraju slavila sa sedam golova razlike i tako osvojila prvi trofej u klupskoj povijesti.

Herceg je četverogodišniji ugovor sa slovenskim klubom potpisao u lipnju prošle godine, Rukomet je počeo trenirati u redovima RK Varaždin, gdje je proveo osam godina, a uoči sezone 2021./2022. prešao je u redove GRK Varaždina 1930.

Kao član hrvatske rukometna reprezentacija U19 osvojio je broncu na Svjetskom rukometnom prvenstvu, koje se od 2. do 13. kolovoza prošle godine, igralo u dvoranama u Koprivnici, Opatiji, Rijeci i Varaždinu, s time da je završnica odigrana u varaždinskoj Areni.

Herceg je s 12 obrana bio najbolji igrač utakmice za treće mjesto, u kojoj je Hrvatska, u varaždinskoj Areni, nakon produžetaka pobijedila Egipat 39:36. Nakon 60 minuta igre rezultat je bio 30:30. poluvrijeme 18:17.