Varaždinski disc golf turnir Drava Forester okupio je više od stotinu igrača iz 14 zemalja

V.V. | 6.11.2017. u 09:38h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Tijekom proteklog vikenda, od 3. do 5. studenog u Varaždinu je održan šesti međunarodni disc golf turnir "Drava Forester".

Na turniru je sudjelovalo ukupno 123 igrača iz čak 14 zemalja.

Natjecanje se odvijalo kroz tri runde po 21 stazu koje su odigrane u petak, subotu i nedjelju, a za kraj je uslijedilo finalno natjecanje u kojem je šest najboljih igračica te šest najboljih igrača pokazalo svoja znanja i umijeća pred zainteresiranim gledateljima.

Pobjedu je očekivano odnio osvajač 3. mjesta sa ovogodišnjeg svjetskog prvenstva, Simon Lizotte, Nijemac koji disc golf profesionalno igra u SAD-u..
Drugo mjesto osvojio je pobjednik turnira iz 2016. godine, Amerikanac Philo Brathwaite, a treće su podijelili Nijemac Ralf Hüpper i Austrijanac Jakob Gusenbauer. Uz njih u finalnom natjecanju sudjelovao je i Michal Kudela iz Slovačke.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je jedna od najboljih igračica na svijetu i aktualna nositeljica srebrne medalje s Europskog prvenstva Slovakinja Katka Bodova, dok je drugo mjesto pripalo Šveđanki Lindi Emanuelsson. Treće je osvojila Švicarka Natalie Holloköi. Uz njih u finalnom natjecanju sudjelovale su i Alessa Shwarz iz Njemačke te Katharina Gusenbauer iz Austrije.

Kako je Drava Forester zapravo sportsko-turističko događanje, po čemu je i poznato i jedinstveno u svijetu disc golfa, organizatori su za sudionike pripremili brojne sadržaje.

Svi oni su, osim u sportu na terenu uz Dravu kraj Arene, uživali u lokalnim znamenitostima, tradicijskim jelima i vinu, igrali disc golf pub kviz, team building igre te se družili s drugim sudionicima, ali i ostalim stanovnicima Varaždina.

Da je organizacija događanja i ove godine u potpunosti uspjela govore i komentari te pohvale igrača na društvenim mrežama pa je tako npr. Šveđanka Linda Emanuelson, koja je ove godine sudjelovala po prvi puta, već noćas pohvalila turnir i toplo preporučila svim poznanicima da planiraju svoj dolazak u Varaždin iduće godine. U Varaždinu je ove godine kroz šest dana boravilo i sedmero igrača s Islanda, a svi oni su praktički potvrdili svoj dolazak i za godinu dana, ali ovaj puta sa još barem 10-ak sunarodnjaka.

Kao popratni sadržaj, kroz subotu, paralelno se održao i rekreativni turnir nazvan Beer Forester na kojem je nastupilo 18 igrača i igračica iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske. Pobjede su odnijeli Péter Hársfai iz Mađarske te Zagrepčanka, ujedno i naša juniorka, Ana Gorički.

Svi oni koji su ovih dana prateći događanja na turniru dobili i sami volju isprobati disc golf, kako bi to i realizirali, mogu se za informacije javiti tvrtki Lagoda Disc Golf ( Facebook @lagoda.disc.golf ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. )

Više informacija o disc golfu te njegovom budućem razvoju u Hrvatskoj može se naći na Internet stranici www.lagodadiscgolf.com .

Označeno u
Galerija slika