David Šalamon, Mateja Jambrović, Lucija Pokos i Gabrijel Stojanović (s lijeva) Foto: AK Sloboda

Varaždinski atletičari se pripremali za novu sezonu u teškim uvjetima

| 9.1.2017. u 20:41h | Objavljeno u Sport

Najbolji varaždinski atletski reprezentativci, zimske su praznike iskoristili za pripreme izvan svoga grada. Na pripreme o trošku Hrvatskog atletskog saveza otišli su atletski reprezentativci koji su već ispunili norme za velika međunarodna natjecanja 2017. ili su vrlo blizu njih.

Uz promjenu okruženja i treninge dva puta dnevno očekivalo se postizanje forme na početku atletske sezone 2017. koja počine dvoranskim prvenstvom Hrvatske u Beču 21. siječnja. Nažalost vremenski uvjeti nisu išli na ruku jer je protekli tjedan cijela Europa bila okovana polarnom hladnoćom kakva nije zabilježena dugi niz godina. Tako je skupina atletičara koju su činili David Šalamon, Lucija Pokos, Mateja Jambrović i Gabrijel Stojanović pod vodstvom trenera Ivana Domislovića, pripreme pokušala obaviti u Splitu.

Kako je već rečeno, vrlo hladno vrijeme i bura su ih u tome značajno omeli. Ništa bolje nije prošla ni mlada reprezentativka Paula Šimunčić. Ona pripreme obavila u Pagu sa atletičarima AK Križevci. Puni pogodak sa pripremama napravila je Kristina Dudek koja je za to odabrala toplinu atletske dvorane u Beogradu.

Kako je spomenuto , sezona se otvara u Beču, nakon toga slijedi nekoliko dvoranskih mitinga u inozemstvu, Prvenstvo Balkana za juniore u Istanbulu i na kraju seniorsko dvoransko Prvenstvo Balkana i Europe koje se održava u Beogradu 25. veljače odnosno 3. ožujka 2017.