Varaždinske Vidre ponovno briljirale na Otvorenom regionalnom natjecanju u paraplivanju

Varaždinske vijesti | 4.5.2022. u 09:23h | Objavljeno u Sport

U organizaciji PK Zadar uz podršku Grada Zadra, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog paraplivačkog saveza na bazenima “Višnjik“ održalo se Regionalno Otvoreno PH u paraplivanju.

PK Vidru predstavljalo je 5 plivačica i 4 plivača; Sabina Kušter, Ema Cesar, Brunela Hrženjak, Mirna Roginek, Borna Obradović, Nikola Kosec, Nikola Dodoš, Nikola Geček i Andrej Marjanović koji su zajedno imali 33 starta.

Prvi dio natjecanja počeo je s disciplinom 50 metara leđno. Svaki plivač imao je 2 starta u prvom jutarnjem dijelu natjecanja. Plivači su se natjecali u disciplinama koje su im jača strana; 50 metara leđno, 100 metara prsno, 50 metara delfin te 100 metara slobodno (kraul).

Drugi poslijepodnevni dio natjecanja počeo je s defileom plivačkih klubova, u kojem je plivački klub Vidra s ponosom predstavio Andrej Marjanović.

Nakon defilea, plivači su se vratili na start kako bi mogli isplivati još jednu ili dvije discipline koje su im ostale. Vidre su se u drugom dijelu natjecale startale na 50 metara slobodno (kraul), 50 metara prsno te 100 metara mješovito.

Nagrađivanje najboljih plivača po disciplinama i kategorijama u Zadru je bilo drugačije nego u Splitu pa su se u Varaždin vratili s čak 38 osvojenih medalja.

Natjecatelji su medalje osvojili ako su bili na prva tri mjesta u kategoriji u kojoj su se natjecali (SB8, S9, S10, S14, C21 te AB) te u kategoriji juniora/juniorki, seniora/seniorka).

Sabina Kušter i Ema Cesar kući su se vratile, uz poboljšana najbolja vremena Ema na 50 m slobodno i 50 m prsno te Sabina na 100 m mješovito, 50 m leđno i 50 m slobodno, svaka s po 8 medalja.

Naime, bile su na jednom od prva tri mjesta u svakoj disciplini u kojoj su plivale i u svojoj kategoriji i kao juniorke. Kušter se natjecala u AB kategoriji, a Cesar u kategoriji S9.

Brunela Hrženjak i Mirna Roginek su se okitile, svaka sa 7 medalja, kao juniorke u svojoj kategoriji C21.

Najuspješniji muški plivač bio je mlađi senior Nikola Kosec, koji je osvojio 4 medalje u kategoriji C21.

Iako je dva tjedna prije natjecanja bio na “bolovanju“ zbog upaljene tetive i nije trenirao, Nikola Geček osvojio je 2 medalje u kategorijama SB8 i S9 te popravio svoja najbolja vremena na 50 slobodno, 50 prsno i 100 slobodno.

Odličnim plivanjem, Borna Obradović, Andrej Marjanović i Nikola Dodoš osvojili su po jednu medalju.

U Zadru je proslavljen 15. rođendan Brunele Hrženjak a slavljenica je za svoj rođendan poboljšala 3 od 4 rezultata s PH Splitu.

Sljedeće natjecanje za koje se natjecatelji PK Vidra pripremaju održat će se u Krškom 4. lipnja koje je posebno po tome jer se održava na otvorenom bazenu.