Varaždinka Ema Juričan u sastavu hrvatske reprezentacije nastupila na Europskom kupu u orijentacijskom trčanju

Varaždinske vijesti | 12.4.2024. u 10:38h | Objavljeno u Sport

Varaždinka Ema Juričan, članica Orijentacijskog kluba Varaždin, proteklog vikenda je nastupila na Europskom kupu u orijentacijskom trčanju „European Youth Orienteering Cup” koji se održavao u mađarskom Caskvaru.

Riječ je o natjecanju koje okuplja najbolje kadetkinje i kadete te mlađe juniorke i mlađe juniore Staroga kontinenta, a mlada Varaždinka nastupila je u sastavu reprezentacije Hrvatske.

Prvi dan Europskog kupa donio je natjecanje u štafeti, u kojoj su hrvatske kadetkinje u sastavu Ema Juričan, Sara Delić i Dora Delić zauzele visoko 7. mjesto.

U pojedinačnim natjecanjima, Ema je u utrci na dugim stazama zauzela 56. mjesto u konkurenciji 69 natjecateljica, dok je na srednjim stazama s mnoštvom zanimljivi kratkih dionica, u ukupnom poretku zauzela 38. mjesto od 71 natjecateljice.

S obzirom da je ovo bio prvi nastup mlade varaždinske sportašice na jednom ovakvom orijentacijskom događanju, itekako može biti zadovoljna ostvarenim rezultatima.

Ema je poziv u reprezentaciju Hrvatske zaradila zahvaljujući odličnim rezultatima u prošloj sezoni orijentacijskog trčanja. Naime, nastupila je u deset od ukupno 13 utrka Kupa Hrvatske u kategoriji natjecateljica do 14 godina, osvojivši pritom čak osam prvih mjesta i dva druga.

Takav uspjeh nije mogao proći nezamijećeno od strane stručnog vodstva hrvatske orijentacijske reprezentacije, te je Ema s pravom ponijela titulu jedne od perspektivnih mladih sportašica Hrvatske u ovom sportu.

Slijedeći nastup za reprezentaciju Ema Juričan će imati na Europskom prvenstvu koje će se održati od 21. do 24. lipnja u Poljskoj.