Varaždinci među najbrojnijima na MTB utrci po Velebitu Foto: BnB

Varaždinci među najbrojnijima na MTB utrci po Velebitu

Varaždinske vijesti | 28.6.2023. u 10:00h | Objavljeno u Sport

U subotu, 24. lipnja, u organizaciji Brdsko-biciklističkog kluba Senj i Turističke zajednice grada Senja, održana je jubilarna, 20. po redu MTB utrka pod nazivom "20. Uspon na Zavižan".

Članovi varaždinske sportske zajednice i zaljubljenici u brdski biciklizam pod nazivom "BnB/Bajkom na brege" sudjelovali su i ove godine u utrci koja je okupila više od 200-tinjak vrhunskih brdskih biciklista iz cijele Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

BnB_Velebit_24062023_1.jpg

Start utrke bio je iz centra Senja, uz more, na 0 metara nadmorske visine, a cilj utrke kod planinarkog doma na Zavižanu na 1.594 metara nad morem. Dužina staze tj. uspon koji je trebalo savladati je bio 38 kilometara.

BnB_Velebit_24062023_2.jpg

Dečki iz BnB-a su podjelili snage i neki krenuli iz Senja (38 kilometara uspona), a neki iz Krasnog (20 kilometara uspona). Svi su uspješno završili utrku i, kako sami kažu - "bez obzira na zahtjevan i težak uspon, sve se isplati kad dopedaliraš do vrha Velebita jer je tada zadovoljstvo potpuno, a osjećaj i pogled s Velebita neopisiv".

Ove su godine Varaždinci iz BnB teama dobili nagradu i priznanje organizatora za jednu od najbrojnijih ekipa prijavljenih na utrku. Svojim redovnim i organiziranim vožnjama članovi sportske zajednice Bajkom na brege okupljaju rekreativce i zaljubljenike u brdski biciklizam i nastoje kroz svoje vožnje osvjestiti i potaknuti populaciju na bavljenje fizičkom aktivnošću i rekreacijom u cilju unaprijeđenja i očuvanja zdravlja kako pojedinca, tako i cijele zajednice.

BnB_Velebit_24062023_3.jpg