Varaždin izgubio od Slaven Belupa 3:2, iako je domaćin od 68. minute imao igrača manje

| 6.10.2023. u 19:56h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Varaždin je u derbiju sjevera izgubio u Koprivnici od Slaven Belupa 3:2, koji je od 68. minute imao igrača manje. Drugi poraz Varaždina ove sezone. Gol odluke, inače svoj drugi na susretu, postigao je Štrkalj u 82. minuti. Varaždin je imao 62 posto loptu u svom posjedu, 12 udaraca prema golu, tri u okvir gola,  i 4 kornera, a domaćin je imao11 udaraca prema golu, 6 u okvir gola i 4 kornera.

U 6. minuti nadoknade slobodan udarac za Varaždin sa 17 metara desno iskosa. Slobodan udarac izvest će Mitrovski, i Zelenuika je u 16 metara. Udarac je išao u živi zid.

Zbog zadržavanje igre opomenut je Sušak.

U 3. minuti nadoknade Postonjski šalje loptu preko gola.

Korner za Varaždin u prvoj minuti nadoknade. Pokušao je Nekič glavom, pored gola.

Igrat će se najmanje 7 minuta sudačke nadoknade vremena.

U 89. minuti korner za Slaven belupo s lijeve strane.

U 86. minuti Nekić je s desne strane uubacio u pet metara, lopta je išla prema Brodiću, ali je otišla pored gola.

U 86. minuti kod domaćina umjesto Borasa u igri je Račić.

U 85. minuti tri izmjene kod Varaždina umjesto Vukčevića, Elezija i Pilja, u igri su Domjanić, Škaričić i Marina,

U 82. minuti Slaven Belupo poveo je 3.2, a strijelac je bio Štrkalj koji je snažnim udarcem sa 16 metara s desne strane pogodio mrežu Zelenike. Nakon postiggnutog gola Štrkalj je skinuo dres i dobio žuti karton.

U 79. minuti iz igre izlazi Drožđek, a ulazi Belcar. Druga izmjena kod Varaždina.

Za ulazak na teren sprema se Belcar.

U 76. minuti Božić je nagazio Brodića, slobodan udarac za Varaždin. Nema opasnoti po gol domaćina.

U 72. minuti opomenut je Nekić.

U 68. minuti Liber je zbog prekršaja nad Pellumbijem u dijelu terena koji pripada Varaždinu, dobio drugi žuti karton, što znači crveni karton i put u svlačionicu. Liber je prvi put opomenut u 31. minuti. Slaven Belupo je s igračem manje u nastavku susreta.

U 66. minuti izmjena kod Varaždina umjesto Jelenića u igri je Nekić.

U 64. minuti lopta je neočkivano od Borasa dola do Štrkalja, koji je pucao s desne strane iskosa preko gola.

U 62. minuti tek što je ušao u igru Casici je pucao s oko 20 metara desno iskosa, Zeleniuka je obranio.

U 62. minuti izmjena kod domaćina umjesto Šakote u igri je Cascini.

U 59. minuti korner za Varaždin s desne strane.

U 57. minuti slobodan udarac za Varaždin s oko 20 metara, nakon prekršaja nad Mitrovskim. Živi zid domaćih je na 12 metara od gola, pucao je Postonjski, lopta je otišla preko gola,

U 55. minuti korner za domaće s desne strane. Nakon ubačaja Mioča, glavom je pucao Boras,ali nema opasnosti po gol zelenike.

U 54. minuti umjesto Štefulja u igri je Martinaga.

U 54. minuti velika prilika za domaćina nakon dodavanja Mioča u prilici je bio Liber, ali je poslao loptu uz vratnicu.

u 51. minuti nakon udarca Elezija lopta se od tijela Borasu odbila u ruku.  VAR provjera. Prije toga bio je težak prekršaj nad Mitrovskim. Nakon VAR provjere nema nikakvih sankcija.

U 49. minuti na dodavanje Boseca pucao je Štrkalj sa 18 metara desno iskosa, Zelenika je obranio.

U 48. minuti korner za Varaždin s desne strane.

Počelo je drugo poluvrijeme, Varaždin ima prvi napad.

Kraj prvog dijela. Na odmor se odlazi s 2:2. Varaždin je gubio 2:0, nakon što je domaćin stekao prednost golovima Štrkalja u 16. i Hoxhe u 18. minuti, ali se vratio u susret golovma Pellumbija u 32. i Elezija u 38. minuti. Varaždin je imao 56 posto posjed lopte, 6 udaraca prema golu, tri u okvir gola i jedan korner, a domaćin 5 udarac prema golu, od kojih tri u okvir gola i jedan korner.

U 2. minuti sudačke nadoknade Drožđek s 20 metara puca visoko preko gola.

Igrat će se najmanje dvije minute sudačke nadoknade vremena.

U 43. minuti korner za Varaždin s desne strane. Nema opasnosti po gol domaćina.

U 40. minuti opomenut je Jelenić. To mu je treći žuti karton i neće ga biti u sastavu za Lokomotivu.

GOOOL Varaždin je izjednačio na 2:2, a srijelac je u 38. minuti bio Agon Elezi. Loptu je s desne na lijevu stranu uputio Mitrovski, odigrao za Boršića,koji je iz prve poslao u sredinu kaznenog prostora, gdje je bio Elezi i iz blizine loptu poslao u mrežu za 2:2.

U tijeku je 37. minuta, do sada je bilo 5:3 u udarcima prema golu 3:2 u okvir gola,

GOOOL Varaždin je u 32. minuti uspio smanjiti na 2:1, a strijelac je nakon velike gužve u kaznenom prostoru bio Pellumbi. Provjerava se gol u VAR sobi, dali je bilo zaleđe. Pogodak vrijedi. Bio je slobodan udarac s lijeve strane,u kazneni prostor ubacio je Postonjski. Pucao je Brodić, lopta se od bloka odbila pred gol do Jelenića, čiji je udarac također blokiran, ali je lopta došla do Pellumbija, koji ju je uspio po zemlji poslati u mrežu. Prvi gol za Pellumbija.

U 31. minuti opomenut je Liber, zbog prekršaja nad Boršićem.

U 29. minuti opomenut je Štefulj,zbog prekršaja nad Mitrovskim kod kornera na desnoj strani.

U tijeku je 29. minuta, Varaždin ima 52 posto posjed lopte.

U 25. minuti sjajna akcija Varaždina i stopostotna prilika za Brodića. Na dodavanje Mitrovskog, Brodić je izašao sam pred golmana domaćina i sa 7 metara pucao, ali točno u golmana Slaven Belupa.

U 18. minuti 2:0 za Slaven Belupo. Nakon napada Varaždina i izgubljene lopte pred golom Slaven Belupa. lopta je na lijevoj strani u sredini terena domaćina došla do Hoxhe, koji je s loptom, praćem od Postonjskog, došao po lijevoj strani u kazneni prostor Varaždina, oslobodio se kapetana Varaždina i udarcem po zemlji loptu poslao u lijevu stranu gola Zelenike.

U 16. minuti Slaven Belupo je ipak došao u vodstvo. S desne je strane u kazneni prostor ubacio Bosec, Štrkalj je sa 7 metara od gola loptu zahvatio glavom i poslao ju u desnu stranu gola nemoćnog Zelenike.

Na isteku 13 minute sjajna obrana Zelenike, koji je uspio obraniti loptu upućenu od Štrkalja sa 7 metara. Loptu je s lijeve strane u kazneni prostor ubacio Štefulj.

U 12. minuti nakon dobre akcije Varaždina Drožđek je pucao sa 17 metara, lopta je otišla preko gola.

U 10. minuti Šakota je proigrao Štrkalja po desnoj strani napada domaćina, ali označeno je zaleđe Štrkalja.

U 5. minuti novi prekršaj za domaćine, s lijeve strane, prilika za ubačaj u kazneni prostor Varaždina. Nema opasnosti za gol Zelenike, onačeno je zaleđe dvojice igrača domaće momčadi.

U 2. minuti slobodan udarac domaćina, nakon što je Boršić igrao rukom. S dvadesetak metara desno iskosa pucao je Štefulj.lopta je otišla preko gola,

Utakmica je počela, sa centra su krenuli igrači Slaven Belupa.

Susret će suditi Jakov Titlić iz Potravlja, a pomagat će mu Jerko Crnčić iz Vrbovca i Željko Bučar iz Duge Rese. VAR sudac bit će Ivan Vučković iz Zagreba, a asistirat će mu sugrađanin Anto Marić.

Slaven Belupo će krenuti u plavim dresovima sa sljedećih 11:Sušak, Božić, Šakota,Hoxha,Mioč,Liber, Štrkalj, Štefulj, Agbekpornu, Bosec i Boras.

Varaždin će utakmicu početi u bijelim dresovima u sastavu: Zelenika,Pellumbi, Brodić, Postonjski, Drožđe, Mitrovski, Vukčević,Elezi,Pilj, Boršić i Jelenić.

Iako je u srijedu na konferenciji za novinare, a uoči susreta, trener Varaždina Mario Kovačević najavljivao da u momčadi, a zbog ozljede, najvjerojatnije neće biti Frana Brodića on je ipak u zapisniku i to u početnih 11.

Od 18 sati na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici igra se prva utakmica 11. kola SuperSport HNL, lokalni derbi, susret između Slaven Belupa i Varaždina.