Varaždin izgubio 5:2 u Velikoj Gorici i oprostio se od europskih ambicija, Šibenik seli u niži rang Foto: Krešimir Đurić

Varaždin izgubio 5:2 u Velikoj Gorici i oprostio se od europskih ambicija, Šibenik seli u niži rang

| 20.5.2023. u 19:55h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Gorica je pobijedila Varaždin 5:2 i ostala u ligi, a Varaždin se oprostio od europskih ambicija. šibenik odlazi u niži rang. Bio je to susret u kojem je Varaždin imao 66 posto posjed lopte, 8 udaraca prema golu, 6 u okvir gola, i 4 kornera,dok je Gorica imala11 udaraca, 6 u okvir gola i 3 kornera.

Dvije minute nadoknade vremena.

U 89. minuti prvijenac Težaka za 5:2. Stanić je ubacio s lijeve strane, a Težak je sam i neometan sa sedam metara glavom loptu poslao u lijevu stranu gola Radoševića.

U 86. minuti i peti gol za Goricu, a drugi za Fruka. Elezi je s polovice terena Gorice vraćao loptu u svoj dio terena, loptu je pratio Fućak, koji se sjurio po lijevoj strani, dao pred gol za fruka, koji je riješio akciju za 5:1.

U 84. minuti 4:1 za Goricu, strijelac je Steenvorden glavom iz blizine nakon ubačaja iz kornera s lijeve strane. Steenvorden je izmakuo pratni Škaričića i iz blizine loptu glavom poslao pod gredu.

u 81. minuti opomenut je Pilj, kojeg neće biti protiv Lokomotive. Izmjene kod Varaždin umjesto Pilja Pereira, a umjesto Urate na terenu je Težak.

Izmjena kod Varaždina umjesto Domjanića u igri je Ocvirek. I kod Gorice izmjene. umjesto Štigleca u igri je Krizmanić.

U 73. minuti 3:1 za Goricu. Majstorović je ubacio s desne strane a Fruk na lijevoj strani od prve pogađa za 3:1.

U tijeku je 70. minuta, Varaždin ima 64 posto loptu u svom posjedu.

U 69. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Kolarića na terenu je Belcar.

U 68. minuti Fućak puca atraktivno škaricama s ruba kaznenog prostora, ali vrlo neprecizno.

U 65. minuti Urata je odlično odigrao za Kolarića na lijevoj strani u kaznenom prostoru, Kolarić je pucao od prve po zemlji, točno u Radoševića.

U 64. minuti izmjena kod Gorice ulaze Fućak i Fruk, a izašli su Suk i Mitrović.

U 63. minuti korner za Varaždin s lijeve strane, nema opasnoti po gol.

U 62. minuti opomenut je Suk zbog prekršaja nad Piljem.

Prošlo je sat vremena igre, lopta je uglavnom u terenu koji pripada Gorici.Čuje se i podrška s tribina igračima Varaždina.

U 58. minuta opomenut je Škaričić, zbog prekršaja nad Vujnovcem u dijelu terena Gorice.

U tijeku je 56. minuta, Varaždin i dalje ima posjed lopte, ali nema opasnosti pred golom Gorice.

U 51. minuti umjesto Ndockyta u igri je Majstorović.

U 50. minuti Kolarić se sjurio prema golu s lijeve strane, pao pred kaznenim prostorom, ostali su ležati Kolarić, Ndockyt i Steenvorden. Nema prekršaja.

U 47. minuti slobodan udarac za Varaždin pred golom Gorice, srušen je Teklić. Pet igrača Gorice u živom zidu. Pucao je s oko 27 metara Teklić, ali preko gola.

Gorica je krenula s centra počelo je drugo poluvrijeme.

Uoči početka drugog dijela izmjena kod Varaždina, umjesto Jelenića na terenu je Škaričić.

Kraj prvog poluvremena, na odmor se odlazi s prednošću Gorice od 2:1. Strijelci za domaće bili su Ndockyt u 2. i suk u 22. minuti, a gol za Varaždin postigao je Kolarić u 34. minuti. U prvom dijelu Varaždin je imao 61 posto loptu u svom posjedu, uputio je dva udarca prema golu, oba u okvori gola. te imao 2 kornera, dok je Gorica imala7 udararaca, 3 u okvir gola i 2 kornera.

Najmanje jedna minuta sudačke nadoknade vremena.

U 45. minuti s oko 17 metara udarcem po zemlji prijeti Pilj, ali je Radošević uhavtio loptu.

U 41. minuti prilika za Goricu, udarac Pršira s desne strane u kaznenom prostoru prošao je zamalo pored vratnice Zelenike.

U 37. minuti korner za Varaždin s lijeve strane, izvest će ga teklić. nema opasnosti po gol domaćih.

GOOOOL Golom Kolarića u 34. minuti Varaždin je smanjio vodstvo Gorice na 1:2. Po lijevoj su strani kombinirali Pilj i Urata, koji je u kaznenom prostoru poslužio Kolarića, a ovaj nakon što se riješio pratnje,točnije Steenvordena,koji mu je uklizao u udarac, ali u prazno, udarcem iz blizine zatresao mrežu Radoševića. Drugi gol Kolarića ove sezone.

U 27. minuti korner za Goricu, nakon što je blokiran udarac Pršira s 20 metara. Nakon kornera Bralić je pucao glavom sa 7 metara visoko preko gola.

U tijeku je 25. minuta, Varaždin ima 64 posto loptu u svom posjedu, ali bez prave prilike.

U 22. minuti 2:0 za Goricu, a strijelac je bio Suk. Akcija je išla od zadnjeg reda, izbačena lopta prema sredini terena, glavom prosljeđena u desnu stranu, gdje je Ndockyt pobjegao Urati i po zemlji ubacio u sredinu za mitrovića. Njeg udarac iz blizine Zelenika brani, ali odbijanac Suk iz blizine posprema u mrežu.

U 21. minuti prvi korner za Varaždin s desne strane. Lopta ubačena u pet metara za vratara Radoševića.

U tijeku je 18 minuta Varaždin još nema udarac prema golu Radoševića.

U 14. minuti korner za Goricu s lijeve strane,izvest će ga Pršir, nema opasnosti po gol Zelenike.

Loše otvaranje utakmice za Varaždin, a sjajno za domaćina. Već u 2. minuti gol za Goricu, a strijelac je Ndockyt. Jelenić je na sredini terena krivo odigrao loptu, uzeo ju je Mitrović i odigrao u dresnu stranu odigrao za Ndockyta, koji je ušao u kazneni prostor i prizemnim udarcem, pored Pellumbija, pogodio suprotnu stranu gola Zelenike.

Počela je utakmica.

Varaždin će početi u plavim dresovima u sastavu:Zelenika,Pellumbi, Stanić, Brodić, Teklić,Kolarić, Elezi, Pilj,Urata, Jelenić i Domjanić. Na klupi su Silić, Težak, Karabatić,Šaranić, Ba, Stolnik,Škaričić, Ocvirek, Belcar i Pereira.

Trener Varaždina Mario Kovačević najavio je da će susret početi 11-torica koja je počela utakmicu prošlog kola s Rijekom. I doista u prvih 11 samo je jedna promjena i to da će susret početi Stanić, a na klupi je Stolnik, kojeg je očito ozljeda spriječila da bude "starter". U konkurenciji za sastav nakon duljeg vremena je i Karabatić.

Gorica je u bijelim dresovima sa sljedećih 11:Radošević, Steenvorden, Suk, Pršir, Mitrović, Raspopović,Bralić,Tomečak, Vujnović,Štiglec i Ndockyt.

U VAR sobi su Fran Jović iz Zagreba, a asistirat će mu sugrađanin Anto Marić. Patrik Kolarić sudac je elitne skupine, ove je sezone sudio 18 utakmica SS HNL, pokazao 63 žuta i 3 crvena kartona. Varaždinu je do sada sudio dvije utakmice, protiv Dinama na Maksimiru i Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici.

Sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca, a pomagat će mu Sanja Rođar Karšić iz Podravskih Sesveta i Nikola Kečkiš iz Virovitice,dok će četvrti sudac biti Toni Dadić iz Zagreba.

U 18 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici počeo je susret 35.,pretposljednjeg kola SuperSport HNL između Gorice i Varaždina. Domaćin bodom u današnjem susretu može riješiti sve dvojbe oko ostanka u najelitnijem rangu hrvatskog klupskog nogometa i sljedeće sezone, dok je trenutačno šestoplasirani Varaždin i dalje u konkurenciji za jednu od pozicija na tablici koje naredne sezone vode u Europu.