Varaždin danas za prekid negativnog niza, a Hajduk za nastavak niza i vrh tablice Foto: Krešimir Đurić

Varaždin danas za prekid negativnog niza, a Hajduk za nastavak niza i vrh tablice

| 24.2.2024. u 09:33h | Objavljeno u Sport

Varaždin danas u sklopu 24. kola SuperSport HNL od 15 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu dočekuje Hajduk sa željom da prekine niz od devet poraza koje ima u posljednjih devet susreta protiv splitske momčadi.

S druge strane Hajduk želi nastaviti svoj niz protiv Varaždinaca te produljiti seriju pobjeda kako bi se vratio na vrh, jer Dinamo i Rijeka igraju u nedjelju.

Trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić za današnji susret ne može računati na Dimitra Mitrovskog i Marka Vukčevića, koji su protiv Dinama dobili treće žute kartone.

- Marko i Mitar su nama bitni igrači i nedostajat će nam, ali ne kukamo i ne žalimo se. U svlačionici ima dovoljno dobrih igrača, svi čekaju svoju priliku i kao što sam rekao u proljeće će dobiti svi šansu, a oni koji će je dobiti trebaju je iskoristiti. Idemo odraditi maksimalnu dobru utakmicu. Škaričić je pokazao da može popuniti tu poziciju, baš kao i Nekić u defenzivnoj varijanti, a Drožđek, koji je ušao protiv Dinama, donio je živost, tako da ćemo odgovarajuće popuniti ta mjesta i biti dobri -  rekao je Šafarić u najavi.

- Očekujem agresivan, čvrst Hajduk, koji će tražiti tri boda. Svi potenciraju borbu za naslov između Dinama, Hajduka i Rijeke, a mi baš igramo s te tri momčadi u nizu. Oni imaju svoje borbe, a mi tražimo svoj rezultat, idemo se protiv svakog nadmetati, dati sve od sebe i pokušati ostvariti pozitivan rezultat. Moramo gledati sebe, drugi nas toliko ne zanimaju - rekao je Šafarić.

Nakon današjeg ogleda u Varaždinu ova dva suparnika sastat će se već u utorak na Poljudu u susretu osmine finala Kupa. Trener Hajduka Mislav Karoglan igrat će danas bez Mihaela Žapera kojega čeka operacija koljena i Nikole Kalinića zbog ozljede. Dosta toga u današnjem nadmetanju ovisit će kao i uvijek o Marku Livaji.

- Varaždinci nemaju pritisak, igraju opušteno. Vidjeli smo to u Maksimiru. Svakome su bili ozbiljan takmac. Imaju i naših bivših igrača, dosta motivacije. Moramo biti pravi da bi uzeli bodove. Utrka je tijesna, mi moramo uzimati bodove, to je imperativ. Utakmica u Kupu je isto izazov, ali sad je fokus samo na prvenstvu. Znamo koliko je HNL dobar, to smo vidjeli i u susretu Dinamo – Betis. Mi smo kao narod skloni podcjenjivanju i precjenjivanju. A to nije nikad realno - rekao je Karoglan

Sudit će Fran Jović (Zagreb), a pomoćnici Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Dejan Vuković (Zagreb.) Četvrti sudac je Ante Čulina (Zagreb), VAR je Ante Čuljak (Zagreb), a AVAR Anto Marić (Zagreb).