Članovi varaždinskog Atletskog kluba Sloboda s predsjednikom kluba Ivanom Domislovićem na natjecanjima u Beogradu

Uspješni atletičari Slobode na dva natjecanja u Beogradu

| 18.5.2016. u 10:07h | Objavljeno u Sport

Na stadionu vojne akademije u Beogradu, po izrazito hladnom  i kišovitom vremenu, održana su dva atletska mitinga. Prvi dan nastupili su atletičari do 17. godina, a boje varaždinske Slobode na Memorijalu Mirko Petrevski branile su Orhidea Lešćak i Paula Šimunčić.

Leščak je ostvarila odličan rezultat na 100 metara prepone  istrčavši 14:71, što je njen  osobni rekord, te za 3. mjesto i sponzorski paket  za pet najboljih atletičarki po IAAF tablici. Na 800 metara, u svojoj nestandardnoj disciplini, nastupila je  Paula Šimunčić i plasirala se na 9. mjesto.

Na Memorijalu  prof. Aleksandar Marinković, na kojem su pravo nastupa imali atletičari do 20 godina, odlićne su rezultate postigli Gabrijel Stojanović i David Šalamon.

U utrci na 400 metara koju nisu zajedno trčali, bolji  je bio Gabrijel Stojanović s vremenom 48:71, David Šalamon je pobijedio u drugoj utrci, ali je ukupno bio drugi s osobnim rekordom 48:85. Stojanoviću je taj rezultat bio dovoljan za plasman u najboljih pet atletičara memorijala te  osvajanje sponzorskog paketa, koji je Šalamonu izmakao za dlaku.

Orhidea Leščak osobni je rekord postigla i na utrci 100 metara,s rezultatom 12:93, te je zauzela četvrto mjesto. Paula Šimunčić nastupila je na 3000 metara i osvojila 2. mjesto sa rezultatom 11:25.