Trener Varaždina Branko Karačić smatra da subotnji susret ima značaj, ali da ništa neće riješiti Foto: Krešimir Đurić

Unatoč problemima sa sastavom trener Karačić vjeruje u dobar rezultat u Šibeniku

| 8.11.2018. u 12:26h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Trener momčadi Varaždina Branko Karačić ima dosta problema s igračkim kadrom uoči subotnjeg derbi susreta 12. kola Druge HNL u Šibeniku s istoimenim domaćinom. Zbog tri žuta kartona u momčadi neće biti Senić i Perković, zbog ozljeda iz konkurencije za sastav izostat će Črnko i Glavica, dok je Težak zbog upale grla od nedjelje pod antibioticima.

Njih pet neće biti među putnicima za nadmetanje sa Šibenikom, a još je neizvjesno hoće li u kadru biti Stolnik i Kolarić.

- Vidjet ćemo, nakon današnjeg treninga, hoće li oni biti u kadru za sastav, a Kulenović, koji je u 19 dana mog boravka u Varaždinu, zbog ozljeda, imao samo tri treninga. Prekjučer se uključio u trenažni proces i ne znam hoću li ga moći koristiti. Svi koji će biti spremni,16 igrača i dva vratara, ići će sutra na put, a do utakmice ćemo biti smješteni u Vodicama- rekao je Karačić.

Dotaknuo se i subotnjeg suparnika, koji je na tablici trenutačno bolje plasiran od Varaždina.

- Ova utakmica ima veliki značaj, Šibenik je vrlo kvalitetan, dobro selekcioniran, u usponu su,a u prošlom su kolu ostvarili važnu pobjedu u Zagrebu protiv Kustošije. Spremno nas dočekuju, dobro su organizirani, pogotovo u defenzivnom segmentu, gdje svi stoje iza lopte, dobivaju puno duela i imaju kvalitetnu tranziciju u kojoj z faze obrane izlaze prema suparničkoj polovici - naglasio je Karačić.

Trener Varaždina očekuje vrlo tvrdu i nervoznu utakmicu.

- Šibenik s kvalitetnim rezultatom može doći do velike prednosti, ali očekujem i da moji igrači, unatoč svim problemima, vrlo pametno i mirno reagiraju na dobre stvari koje posjeduje Šibenik. Moramo odgovoriti njihovoj duel igri, da budemo kvalitetniji od njih u drugoj lopti i da dobro reagiramo kada krećemo u organizaciju igre, a  da ne dozvolimo kvalitetnu tranziciju Šibenika, nakon izgubljene lopte - napomenuo je Karačić.

Utakmica ima veliki značaj ali ništa neće riješiti.

- U subotu se neće riješiti prvenstvo, ako Šibenik dobije utakmicu imat će veliku prednost, a očekujem, bez obzira na probleme, kvalitetnu reakciju svojih igrača. S jednim osvojenim bodom sve će biti još otvoreno ove jeseni, a tri boda dalo bi nam veliki zamah prema konačnom cilju a to je Prva liga. U Šibeniku razmišljaju da im ta utakmica može puno donijeti, a vjerujem da nećemo dozvoliti da napravimo kardinalne greške kao protiv Hrvatskog Dragovoljca i ako to budemo eliminirali vjerujem da ćemo se vratiti s dobrim rezultatom - zaključio je trener Varaždina Branko Karačić.

Subotnji derbi susret 12. kola Druge HNL između Šibenika i Varaždina igrat će se od 13 sati, uz izravni prijenos na HNTV-u.