U varaždinskoj Areni završen Svjetski kup u kuglanju za kadete U14

Varaždinske vijesti | 16.5.2023. u 15:28h | Objavljeno u Sport

VIII. Svjetski kup za kadete U14, koji je počeo 12. svibnja, za Hrvatsku je donio odlične rezultate. Već prvog dana natjecanja, u subotu naši kadeti Nina Gašparini i Franko Perković su briljirali u Tandemu mix i rezultatom od 564 srušena čunja zasjeli na prvo mjesto, na drugom mjestu je tandem Poljske, a treće mjesto je pripalo tandemu Slovačke sa srušenih 532 čunja (oba).

Drugog dana natjecanja, igrala se disciplina Par mix, koja nam ujedno nosi finaliste za pojedinačno kod U14 i zbraja se u kombinaciju.

U paru, Nina i Franko opet odlični te su osvojili drugo mjesto, Nina sa 578 i Franko sa 550 srušena čunja tek za nekoliko čunjeva ostali su iza Slovaka Anetke Sivakove i Jakuba Vaculciak, dok je treće mjesto pripalo paru Češke.

U pojedinačnom nastupu Nina Gašparini danas je osvojila broncu, a odličnim nastupom dan prije u kombinaciji je bila srebrna. Ujedno, u poretku nacija Hrvatska je osvojila drugo mjesto.

U istom terminu kada su kadeti imali berbu medalja na svom natjecanju, na XV. Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore U18 naši su ostvarivali odlične rezultate. Ekipno cure U18 u sastavu Pejak Sara (561), Štetić Dora (25), Vicković Anja/Bakić Nera (537) i fenomenalna Paula Polašćak koja je sa 655 briljirala u nastupu, osvojile su srebro sa ukupno 2278 srušena čunja, bolje su bile Njemice sa 2291, a treća je bila ekipa Slovačke za 2276 srušena čunja.

Ekipno dečki natjecanje su završili na sedmom mjestu sa 2285 srušena čunja, dok su zlatni bili Nijemci, srebrni Poljaci i brončani Mađari.

Drugog dana natjecanja, Paola Polanšćak i Sara Pejak srušile su 10 godina stari rekord u tandemima sa rezultatom od 174 čunja, a ukupno u tandemima su osvojile broncu, Tandem u sastavu Niko Kalvi i Fran Popović također su bili brončani kod mlađih juniora U18.

Danas je na rasporedu disciplina sprint za cure i dečke, gdje nas ponovno čekaju dobri rezultati i odlična atmosfera.

Za vrijeme trajanja XV. Svjetskog prvenstva za mlađe juniore U18 i VIII. Svjetskog kupa za kadete U14 osiguran je besplatan ulaz za sve.