U tijeku su prijave za osmo izdanje utrke Zagreb Advent Run

Varaždinske vijesti | 23.11.2023. u 09:40h | Objavljeno u Sport

Osmu godinu zaredom, 10. prosinca u 12:00 sati, održat će se najveselija europska adventska utrka Zagreb Advent Run utrka. I ovogodišnje izdanje ima humanitarni karakter pa je ista posvećena Zakladi UniSport Srce, koja potiče razvoj studenata sportaša u Republici Hrvatskoj.

Utrka je već dobro poznati sinonim za zajedništvo, a promiče važnost tjelesne aktivnosti, podržava zdrav način života i njeguje sportski duh među sudionicima. Prijave su otvorene do kraja studenoga, a svi zainteresirani, bez obzira na dob i trkačku pripremljenost, mogu se prijaviti na https://www.zagrebadventrun.hr/.

Hrvatski akademski sportski savez (HASS) 2023. osnovao je Zakladu UniSport Srce kako bi potaknuo razvoj studenata sportaša u Republici Hrvatskoj, a njen upravitelj je Goran Šprem, istaknuti sportski profesionalac s bogatom rukometnom karijerom.

U ožujku ove godine dodijeljene su prve dvije stipendije istaknutim pojedincima Josipi Bebek, rukometašici Sveučilišta u Zagrebu i Nevenu Zonjiću, članu futsal reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu, koji su prepoznati zahvaljujući svojim izvanrednim sportskim uspjesima i doprinosu zajednici.

Važnost ove inicijative prepoznali su i organizatori Utrke koja je kroz osam godina održavanja okupila više od 14 000 sudionika i pridonijela pozicioniranju Zagreba na sportskoj i blagdanskoj turističkoj karti Europe te donirala više od 50.000,00 EUR.

„Zagreb Advent Run je najveselija i najmnogobrojnija kostimirana adventska utrka u ovom dijelu Europe, na što smo posebno ponosni i uvijek je prožeta duhom humanitarnosti, podsjećajući nas da se blagdani i darivanje bliže te nas potiču na to da budemo pažljiviji prema drugima. Ova godina nije iznimka pa je utrka posvećena Zakladi UniSport Srce, čime omogućujemo našim studentima sportašima da ostvare svoj puni potencijal i postignu uspjeh u životu. Osim što utrka promovira aktivan način života, također pozitivno utječe i na zajednicu, a svi sudionici pomažu graditi svijet u kojem svatko ima priliku za napredak“, naglasio je Mario Petrović, predsjednik MPR Grupe.

Nekoliko tisuća kostimiranih trkača za manje od mjesec dana će trčati centrom Zagreba, dok i ovogodišnje izdanje obećava zadržati svoj šarm.

Start i cilj je ispred hotela Hilton Garden Inn na adresi Radnička cesta 21 u Zagrebu, a sudionici imaju mogućnost odabira između dvije duljine staze, 5 i 10 kilometara.

Sve informacije dostupne su na linku, kao i društvenim mrežama Zagreb Advent Run.