U tijeku Izvršni odbor varaždinskog ŽNS-a na kojem se rješava sastav Četvrte nogometne lige za novu sezonu Foto: Dražen Novosel

U tijeku Izvršni odbor varaždinskog ŽNS-a na kojem se rješava sastav Četvrte nogometne lige za novu sezonu

| 27.7.2021. u 10:45h | Objavljeno u Sport

U prostorijama varaždinskog ŽNS-a u tijeku je sjednica Izvršnog odbora, na kojoj se,među inim, rješava pitanje sudionika Četvrte nogometne lige skupina Čakovec - Varaždin za novu sezonu.

Za novu sezonu iz međimurskog ŽNS-a u  zadanom su roku prijavljena tri kluba, koja su udovoljavala propozicijama i to Mladost Komet iz Preloga, Mladost iz Svete Marije i Dinamo iz Domašinca. Ostali klubovi koji su prošle sezone sudjelovali u toj ligi očitovali su se da više ne žele igrati u tom rangu.

Iz Međimurske županije prijavilo se još pet klubova zainteresiranih za nastup u novoj sezoni u Četvrtoj ligi, od kojih će tri biti uključena u novu sezonu, ako će zadovoljavati uvjete i kriterije za natjecanje u tom rangu, a koje utvrđuje Komisija, imenovana od varaždinskog ŽNS-a

Iz varaždinskog ŽNS-a prijavili su se Bednja, Nedeljanec, Zelengaj,. Jalžabet, Ivančica, Budućnost Vidovec. Dubravka Zagorac, Plitvica iz Gojanca. Liga će brojati 14 klubova, šest klubova iz međimurskog i osam iz varaždinskog ŽNS-a.

U varaždinski Županijski nogometni savez sredinom prošlog je tjedna stigla suglasnost ureda za sport Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog nogometnog saveza da se može promijeniti članak 35. u Propozicijama za natjecanje Četvrte nogometne lige Čakovec - Varaždin za natjecateljsku sezonu 2021./2022.

Nakon što je dobivena suglasnost Odbor za hitnost varaždinskog ŽNS-a donio je odluku o izmjeni i dopuni propozicija odnosno izmjeni članka 35. propozicija natjecanja.

- Stigla nam je odluka na temelju pismene zamolbe MNS od 2. srpnja za izmjenu i dopunio tog članka a zbog toga što su sudionici 4. NL i klubovi plasirani do petog mjesta iz Prve MŠ lige sklopili sporazum 29. lipnja 2021. da se neće prijaviti u natjecanje 4. NL predstojeće sezone ŽNS Varaždin morao je tražiti suglasnost ovih dvaju tijela a kako bi se formirala 4. NL u natjecateljskoj 20212./2022. sezoni, s obzirom na to da je bilo interea klubova s područja međimurskog saveza a koji su plasirali ispod petog mjesta. Varaždinski ŽNS nije htio donijeti nikakve odluke u suprotnosti s propozicijama natjecanja, već je čekao dobivenu suglasnost. Nakon što je dobivena suglasnost odbor za hitnost varaždinskog ŽNS-a donio je odluku o izmjeni i dopuni propozicija odnosno izmjeni članka 35- propozicija natjecanja. Na današnjoj sjednici donijet ćemo konačnu odluku o sastavu 4 ali i svih ostalih liga pod ingerencijom varaždinskog ŽNS-a - rekao je glavni tajnik varaždinskog ŽNS-a Ivan Novak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci