U proračunu Grada Novog Marofa za javne potrebe u športu osiguran do sada najveći iznos namijenjen za sportaše

Varaždinske vijesti | 20.2.2024. u 12:32h | Objavljeno u Sport

U proračunu grada Novog Marofa za javne potrebe u športu ove je godine osigurano 200 tisuća €ura, što je najveći iznos u povijesti namijenjen za sportaše.

Za Zajednicu športskih udruga predviđeno je 190 tisuća €ura, a za Športska rekreacijska društva 10 tisuća €ura. Zahvaljujući gradonačelniku Novog Marofa Siniši Jenkaču i njegovu veliku razumijevanju za sportaše i njihove potrebe, ove je godine osiguran rekordan iznos sredstava za sport.

Istaknimo, kako je upravo zahvaljujući gradonačelniku Siniši Jenkaču i Hrvatskom olimpijskom odboru prošle godine nabavljeno kombi vozilo za Zajedincu športskih udruga Novi Marof, a koji uvelike pomaže sportašima koji putuju u udaljenija mjesta na natjecanja.

U godišnjem planu rashoda Zajednice za materijalne troškove predviđeno je 26.980 €ura, od čega najveći dio otpada za financiranje troškova liječničkih pregleda za sve klubove koji se natječu i čiji natjecatelji trebaju imati liječničke preglede.

U materijalne troškove spadaju i naknade za knjigovodstvene i tajničke usluge, usluge promidžbe, organizacija Olimpijskog dječjeg festivala, proglašenje sportaša godine, troškovi održavanja i registracije službenog kombi vozila.

Klubovima je na raspolaganju nešto više od 162 tisuća €ura. Spomenimo samo da su klubovi po javnom natječaju iskazali potrebe za sufinanciranjem svojih projekta u iznosu od 184 tisuće €ura.

Dakle dobit će blizu 88 posto svojih iskazanih potreba. A ako se tome dodaju i troškovi liječničkih pregleda, onda možemo slobodno reći da su želje klubova u potpunosti ispunjene.

U Zajednici djeluje 14 klubova, a na natječaj ove se godini prijavilo njih 13. Izvršni odbor je nakon analize pristiglih prijava pripremio rang listu s bodovima i donio odluku o visini godišnje dotacije za pojedini klub.

Nekim klubovima osigurat će se dodatna sredstva kao pomoć za sufinanciranje troškova najma sportske dvorana, a dio novaca dodijelit će se klubovima tijekom godine iz sredstava pričuve.

Inače, kroz klubove je u prošloj godini djelovalo 1186 članova, od čega su 646 natjecatelja, a 380 su rekreativci, dok su ostalo samo članovi. Posebno veseli činjenica da je u strukturi natjecatelja najviše djece od 4-12 godina njih 258, a od 12 do 18 godina njih 270 .

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata i programa s klubovima održat će se 28. veljače na skupštine Zajednice športskih udruga , kada će se izvršiti i proglašenje najboljih sportaša, klubova i sportskih djelatnika za 2023.godinu.