FOTO: U Lepoglavi i ove godine održan World Challenge Day

| 20.6.2017. u 13:17h | Objavljeno u Sport

Gotovo četiri stotine učenika iz osnovnih škola u Lepoglavi, Kamenici i Višnici te djeca iz dječjeg vrtića sudjelovalo je u programu obilježavanja Svjetskog dana izazova (World Challenge Day).  

- Potaknuti činjenicom da je vožnja bicikla sportska aktivnost kojom se bavi najveći broj djece, Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, odnosno Policijskom upravom varaždinskom i Policijskom postajom Ivanec, te Hrvatskim olimpijskim odborom, pripremila je edukativno – sportski program u koji je bilo uključeno i predavanje o prometnim pravilima za bicikliste te praktične vježbe vožnje biciklom na poligonu – istaknuo je glavni tajnik Zajednice sporskih udruga grada Lepoglave Damir Kužir.

Predavanja i prezentacije o pravilima i sigurnosti vožnje biciklom održali su policijski službenici PP Ivanec, dok su članovi lepoglavske sportske zajednice pripremili poligone za vožnju, prema kriterijima koji se primjenjuju kod polaganja praktičnog dijela ispita za dobivanje dozvola za vožnju bicikla.

- Ove smo godine željeli testirati sposobnosti djece u vožnji na poligonu te im ukazati na loše primjere u praksi koji se odnose na vožnju bez kacige, vožnju bez ruku, igre na cesti, nepoznavanje prometnih pravila i znakova – rekao je tajnik lepoglavske zajednice sportskih udruga te naglasio veliki doprinos koji su u realizaciji manifestacije pružili ravnatelji vrtića i škola s lepoglavskog područja.

Akciju je ponovo podržao i Grad Lepoglava, čiji je gradonačelnik Marijan Škvarić posebno pohvalio masovni odaziv djece i uzornu organizaciju priredbe.    

- Ovaj sportsko – rekreacijski program dio je višegodišnjih, sustavnih aktivnosti na promicanju sporta i rekreacije za sve naše građane, na cijelom području Grada Lepoglave. Nastojimo da sport i rekreacija budu dostupni svim generacijama, od najmlađih do najstarijih, što je Lepoglavi donijelo i prestižnu titulu Europskog grada sporta. Zahvaljujem svima koji su sudjelovanjem u programu još jednom potvrdili kako je Lepoglava doista sportski grad – naglasio je gradonačelnik Škvarić te najavio kako će Grad i nadalje podržavati ovakve akcije.

Ovom manifestacijom Lepoglava se ujedno uključila i u obilježavanje dvjestote godišnjice prve vožnje biciklom.

Galerija slika