Fran Kukec (lijevo9 u prošlom je kolu bio igrač odluke za momčad Varteksa Foto: Dražen Novosel

U 4. NL utakmice 5. kola, derbi sutra u Sračincu, gdje Varteks dočekuje Polet

| 14.9.2018. u 12:06h | Objavljeno u Sport

Ovog će se vikenda igrati utakmice 5. kola Četvrte nogometne lige Skupina Čakovec - Varaždin. Derbi kola na rasporedu je sutra u 16.30 sati u Sračincu, gdje će Varteks ugostiti Polet iz Svetog Martina na Muri. Oba kluba do sada su ostvarili identičan učinak - tri pobjede i jedan remi u dosadašnja četiri kola, te dijele prvo mjesto s 10 osvojenih bodova.

Prije dvije godine, utakmica ovih dviju momčadi odigrana u Jalkovca privukla je gotovo 1.000 gledatelja te je odisala “nestvarnom” nogometnom atmosferom za ovaj rang natjecanja. S obzirom na to da obje ekipe najavljuju borbu za prvo mjesto, bit će ovo prava poslastica za sve ljubitelje nogometa.

Bumbari pod vodstvom trenera Želimira Orehovca ove sezone iz kola u kolo prikazuju sve bolju igru, te su vidljivi znatni pomaci u odnosu na prošlu sezonu, a uoči derbija razmišljanja je podijelio Fran Kukec, heroj utakmice protiv Dubravke Zagorac, u kojoj je postigao tri boda vrijedan gol i to u 90. minuti susreta udarcem iz daljine.

- Bila je to teška utakmica, promašili smo puno šansi, a kako je utakmica odmicala, među nas igrače počela se uvlačiti nervoza. Siguran sam da nije bilo navijača koji su nas gurali i poticali da se ne predajemo, da ne bismo upisali tri boda. Ovaj put sam ja ispao heroj, no ova pobjeda je pobjeda naših White Stonesa - kazao nam je Kukec.

Kako kaže, oni su stvarno 12. igrač kluba te je zbilja gušt igrati kad te netko 90 minuta bodri i potiče da uvijek daješ više.

- Malo koji klub osim nekih u 1. ligi se može pohvaliti s takvim navijačima! Oni su naš vjetar u leđa, a još kad se skupe u broju kakav je bio u Turčinu, jednostavno nemate pravo na loš dan - rekao je.

Još se nisu slegli dojmovi iz Turčina, a pred Bumbarima je već nova utakmica - derbi protiv Poleta.

- Znamo da su ekipa koja se voli nadigravati, oni su prava momčad s odličnim pojedincima, no mi se za tu utakmicu pripremamo kao i za svaku drugu. Prvenstvo se tek zahuktava. Očekujem jednu zahtjevnu i tešku utakmicu, no ja vjerujem u svoje suigrače i siguran sam da mi u subotu nećemo podbaciti, te da ćemo dati sve od sebe da ne razočaramo naše navijače - kazao je te pozvao sve navijače da još jednom nose klub do vrijednih bodova u Četvrtoj NL.

- Ovim putem pozivam sve naše navijače da dođu u subotu u Sračinec te da nas svojim glasnim navijanjem nose do pozitivnog rezultata. Budite ponovo naš 12. igrač - zaključio je Fran Kukec.

Od ostalih susreta 5. kola sutra će od 16.30 sati Dubravka Zagorac gostovat će u Prelogu kod Mladost Kometa, Bednja će dočekati Međimurec, Omladinac(NSR) će ugostiti Dinamo(D), a Rudar - Nedelišće.

U nedjelju od 16.30 sati sastat će se Novi Marof - Podravina, Nedeljanec - Jalžabet i Pušćine - Sloga(Č),i.