Lucija Pokos (lijevo) i Kristina Dudek Foto: Krešimir Đurić

Troje članova Slobode nastupilo na nikad jačem Hanžekovićevom memorijalu

| 5.9.2018. u 14:19h | Objavljeno u Sport

Na 68. izdanju atletskog Memorijala Boris Hanžeković, koji je sinoć održan na stadionu Mladosti u Zagrebu, a bio je jedan od najjačih u povijesti zagrebačkog mitinga, sudjelovalo je i troje članova varaždinske Slobode Kristina Dudek, Lucija Pokos i Gabrijel Stojanović.

Pokos je u utrci na 100 metara s vremenom 12.14 zauzela je 8. mjesto. Dudek je u utrci na 400 metara također zauzela posljednje 8. mjesto s rezultatom 56,34. Stojanović se natjecao u utrci na 400 metara, gdje je bio četvrti u svojoj skupini s rezultatom 49,43, a osmi u ukupnom poretku.

Bila je to sjajna prilika za njih da se natječu sa svjetskom elitom, s obzirom da je na ovogodišnjem Hanžeku nastupilo čak sedmero pobjednika Dijamantne lige.

Osim Sandre Perković koja je već drugim hicem pomela konkurenciju, gledatelje je oduševila i najbrža Hrvatica Andrea Ivančević rušenjem hrvatskog rekorda na 100 metara prepone.

U jakoj konkurenciji stigla na cilj četvrta s vremenom od 12.85 sekundi, čime je za dvije stotinke popravila svoj nacionalni rekord iz 2015. godine iz Szekesfehervara.