TREĆA HNL SJEVER Varteks sutra gost Papuka, Podravina kod Radnika Foto: Dražen Novosel

TREĆA HNL SJEVER Varteks sutra gost Papuka, Podravina kod Radnika

| 15.10.2021. u 10:00h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 9. kola sutra se u 15 sati nastavlja Treća Treća HNL Sjever, a oba županijska predstavnika bit će gosti. Varteks će igrati u Orahovici protiv Papuka, dok devetoplasirana Podravina odlazi u goste trećeplasiranom Radniku iz Križevaca.

Gostovanje u Orahovici za klupske je stranice najavio kapetan Varteksa Fran Kukec. Varteks se nalazi na šestom mjestu ljestvice 3.HNL Sjever, dok je Papuk dva boda i jedno mjesto iza.

- Smatram da smo u proteklih osam kola skupili solidan broj bodova. Kad se pogleda naša gol razlika mi smo momčad koja je dobila najmanje golova što znači da smo odlično posloženi u fazi obrane, ali ako ponovo bacite oko na gol razliku vidite da smo i najmanje zabili i tu vidim najveći prostor za napredak. Ali lako za napad ako obrana funkcionira – kaže Fran Kukec te dodaje:

- Rezultati u prvenstvu su realni, jedino bih izdvojio kiks protiv Podravine jer smo bolji od njih i žalimo za posljednjim kolom što nismo izvukli barem bod. Na to su utjecale i neke druge sile o kojima ne želim govoriti – kazao je.

Osvrnuo se i na atmosferu u ekipi.

- Stanje u momčadi je jako dobro, atmosfera kod nas nikad nije bila upitna. Svi se jako dobro slažemo i smatram da je i to jedan od razloga zašto imamo toliko bodova jer da nismo složni i da nismo ekipa van terena, ne bi bili ni na terenu – ističe Kukec.

O pojačanjima i mladim igračima.

- Moram pohvaliti sve dečke od prvog do zadnjeg na zalaganju i odnosu. Teško je sad nekog izdvojiti i ne bi htio nekoga isticati jer stvarno su svi zaslužili prolaznu ocjenu. O pojačanjima ne bih govorio, šef Orehovec najbolje zna koje pozicije treba pojačati, a svaki dobar igrač je kod nas dobrodošao, dok svaka konkurencija čini nas ostale boljima – objasnio je Kukec.

Gostovanje u Orahovici za kraj.

- O Papuku znamo dosta, bez obzira što su im mnogi predviđali borbu za opstanak oni su se posložili i svima su do sad bili tvrd orah. Ekipa su koja ima glavu i rep, gdje svako zna koji mu je posao na terenu, Respektiramo ih jako, ali mi smo Varteks i mi u Orahovicu ne idemo na izlet! Kompletni smo, zdravi i spremni – rekao je Kukec za klupski portal, uoči gostovanja kod Papuka.