Trener Varaždina Samir Toplak ističe da se protiv Rijeke na Rujevici može igrati Foto: Krešimir Đurić

Toplak uoči Rijeke: Protiv njih se može igrati, a sve opet ovisi o nama

| 16.10.2020. u 11:42h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon dvotjedne stanke zbog reprezentativnih obaveza utakmica 8. kola nastavlja se HT Prva hrvatska nogometna liga. Momčad Varaždina sutra u 17 sati i 5 minuta očekuje gostovanje na Rujevici i susret s Rijekom,trenutačno petoplasiranim sastavom s 9 osvojenih bodova,dok su Varaždinci šestoplasirani sa 7 bodova.

- Ova prvenstvena stanka nam je dobro došla jer smo se kompletirali, stigli su novi igrači, iako je bilo malo vremena za uigravanje, ali ja opet gledam dugoročno. Prvenstvo nije jedna utakmica, prvenstvo je maraton i još ćemo raditi na uigravanju. Dobro je da imamo dosta igrača na treningu da možemo normalno taktički raditi. Na raspolaganju su svi igrači osim Novoseleca, kojeg dulje vrijeme neće biti u kadru, Đurasek je došao zdrav iz mlade reprezentacije, vratio se Milić, iako još uvijek nije na stopostotnom nivou - rekao je trener Varaždina Samir Toplak.

I većina novopridošlih igrača bit će u konkurenciji za susret na Rujevici.

- Peco još jedino nije registriran ali on i ionako još nije spreman jer je radio individualno, dok će svi ostali biti na dispoziciji - napomenuo je Toplak.

Sutrašnjeg suparnika dobro poznaje.

- Čeka nas jako teška utakmica s ekipom koja je natjecateljski jako dobra, koja u posljednje vrijeme jako tvrda, teško prima golove i teško joj se stvaraju šanse, vrlo su strpljivi i konkretni u fazi napada i imaju visoki postotak realizacije. Ne stvaraju puno prilika ali imaju automatizme u igri koje su dobro istrenirali i ako nećemo biti skoncentrirani sto posto i ako nećemo biti na potrebnom nivou u taktičkom smislu onda ćemo imati problema - rekao je Toplak.

Rijeka je izborila nastup u Europskoj ligi, ali je i ostala bez svog prvog strijelca Čolaka.

- Dosta je promjena, ali kao trener očekivao sam s tim, puno mlađim igračima koje su stavili u vatru da neće biti na tom nivou, ali drže dobar kontinuitet, uvijek su u vrhu hrvatskog nogometa, prodaju igrače rade velike transfere. Rijeka je stabilan klub to nije Rijeke od prije tri četiri godine koja je mljela sve suparnike, protiv nje se može igrati ali opet sve ovisi o nama. Ako ćemo im dozvoliti da se razmašu imat ćemo problema - rekao je Toplak.

Stadion na Rujevici baš ne leži Varaždinu.

- Govorili su mi i za Pulu da Varaždin ne prolazi dobro na njihovom stadionu ali ja te statistike i prošla vremena jednostavno ignoriram i ne vraćam se na njih. Imamo novi vjetar u leđa i prijašnje utakmice nemaju veze s ovom koja nas sutra očekuje. Pripremio sam ekipu za ovu utakmicu, koja je sada najbitnija i važno je da u sutrašnjem susretu budemo pravi, a tradicije su tu da se ruše. Napravili smo to i u Puli, uvjeren sam da imamo šanse ali moramo biti izuzetno koncentrirani, u njihovim automatizmima biti na pravom mjestu i ne kalkulirati - zaključio je trener Samir Toplak.