Trener Varaždina Samir Toplak naglašava da kao trener nije uzgubio u Puli posljednje tri godine Foto: Krešimir Đurić

Toplak uoči Istre 1961: Očekujem dobru predstavu i kompaktnu svoju ekipu

| 13.9.2020. u 09:00h | Objavljeno u Sport

- Očekujem dobru predstavu i kompaktnu svoju ekipu, da nastavimo tamo gdje smo stali, očekujem jedan iskorak, a to je da takve utakmice idemo dobiti. Znači, da se predstavimo u samopouzdanom stilu,da smo svjesni svoje kvalitete i da ne idemo kao miševi na takve utakmice, kao što je to bilo u prijašnjim mjesecima ili utakmicama u prvom dijelu prošlog prvenstva. Pripremamo se dobro, svi su zdravi, Rodin nam je na žalost otišao, međutim, ne kukam za nikim. Momentalno je to veliki hendikep jer je Rodin bio značajna karika u našoj ekipi, ali koga nema bez njega se mora i može - rekao je trener Varaždina Samir Toplak uoči današnjeg susreta 4. kola HT Prve lige kojeg će momčad Varaždina odigrati u 17 sati u Puli sa sastavom Istre 1961.

Od posljednjeg nadmetanja s Lokomotivom Varaždin je napustio Matej Rodin, koji karijeru nastavlja u Poljskoj, a stigla su dva mlada igrača U-21 reprezentativac Albanije, lijevi bek Jorgo Pellumbi i zadnji vezni igrač iz Sjeverne Makedonije Agon Elezi.

- Popunili smo se u kadru i iskreno se nadam se da će seta dva mlada, potentna igrača brzo nametnuti i uklopiti u ekipu, tako da sam jako veliki optimista. Čitam statističke podatke kako je Varaždin dole sve izgubio u Puli, ali i imam jednu drugu stvar.Kao trener nisam izgubio tri godine u Puli, s Interom sam ih pobjeđivao ili igrao neriješeno, tako da volim ići u Pulu - rekao je Toplak.

Istra 1961 je nedavno dobila novog trenera Fausta Budicina i za očekivati je da će s njim biti određenih promjena u igri.

- Teško je bilo napraviti skauting, ali s obzirom na kadar koji imaju vjerujem da neće puno mijenjati u odnosu na zadnju utakmicu u Rijeci. S obzirom na to da nemaju lijevog beka pretpostavljam da će ostati s tri igrača iza i mi smo se pripremali za to. Naravno da svaki trener donosi novine, ali pobjednički mentalitet se ne stvara preko noći. To je klub koji je jako, jako puno utakmica gubio dosad u nizu i mislim da smo u prednosti. Naravno, ne smijemo ići bahato i podcjenjivački nego moramo pokazati kvalitetu, nametnuti se u određenim dijelovima igre i biti konkretni - naglasio je Toplak.

Susret u Puli bit će posljednji bez gledatelja, jer odlukom čelništva HNS-a od 18. rujna navijači se vraćaju na stadione,tako da će Varaždin u nedjelju 20. rujna u 19.05 sati ugostiti Osijek, pred najviše tri tisuće svojih navijača.

- To je fenomenalno za nas, nama je to veliki plus, baš se veselim da nastavimo tamo gdje smo stali, jer ako se ne varam, zadnju smo domaću utakmicu pred publikom odigrali upravo protiv Osijeka pa je to i znakovito. Uvjeren sam da smo imali publiku i protiv Gorice i Lokomotive (1-1) da sigurno ne bi izgubili od Gorice, a Lokomotivu bi dobili - zaključio je Toplak.