Tko je Inka Inkret i što su joj donijela dva velika međunarodna natjecanja? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Tko je Inka Inkret i što su joj donijela dva velika međunarodna natjecanja?

Martin Novosel | 24.10.2022. u 19:03h | Objavljeno u Sport

Inka Inkret jedna je od uzdanica u ženskoj seniorskoj ekipi Odbojkaškog kluba Kitro Varaždin koja je prošle sezone ostvarila povijesni rezultat za žensku odbojku u Varaždinu osvojivši četvrto mjesto u Prvoj hrvatskoj odbojkaškoj ligi.

Inkret je ove godine dobila jedno novo iskustvo. Za svoje Sveučilište Sjever nastupila je na nekoliko međunarodnih i državnih natjecanja u odbojci na pijesku. U svibnju je osvojila turnir u Rovinju na STEM Games, s partnericom Mailindom Vnuk, u lipnju je bila državna prvakinja na sveučilišnom prvenstvu, dok je vrhunac sezone bio nastup na Europskom i Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Poljskoj i Brazilu.

- U to sam se uključila ove godine od početka ljeta. Konkurencija je svakako bila jača nego na državnom prvenstvu, a nama je bila čast da smo uopće bile u tom natjecanju te da smo predstavili naše sveučilište koje jedno malo sveučilište. Ostvarile smo 16. mjesto od 20-tak ekipa na Europskom prvenstvu. Odigrale smo jake i teške susrete protiv odbojkašica iz Njemačke, Češke i Španjolske. Bilo je to vrijedno iskustvo ovog ljeta, a žalim što nisam uspjela otići s Mailindom u Brazil. Na Svjetskom prvenstvu nismo uspjeli izboriti glavni, završni dio, ali također smatram da je bilo vrijedno iskustvo - objasnila je Inkret.

Iako je i prije nastupila na odbojci na pijesku, već dulje vrijeme nije bila na pijesku, a otišla je na nagovor trenera sa Sveučilišta Sjever...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u