Nikola Tkalčić i Borimir Perković na današnjem susretu s novinarima u klubu Foto: Dražen Novosel

Tkalčić: Imamo dobre izglede uzvratiti Rijeci za poraz u 1. kolu prvenstva

| 26.9.2019. u 10:10h | Objavljeno u Sport

Nakon sinoćnje pobjede nad drugoligašem Rudešom od 4:2 i očekivanog plasmana u osminu finala hrvatskog Kupa, u kojem će igrati protiv boljeg iz nadmetanja Buja i Rijeke, nogometaši Varaždina okreću se subotnjem prvenstvenom susretu 10. kola HT Prve lige, u kojem će od 16 sati i 30 minuta na Gradskom stadionu u Varaždinu ugostiti sastav Rijeke.

U momčadi Varaždina neće biti Tomislava Turčina koji je na sinoćnjem susretu u 48. minuti doživio prijelom desne noge, nakon čega je prebačen u varaždinsku Opću bolnicu, gdje je i operiran. Svi ostali igrači konkuriraju za subotnji susret s Rijekom, koja će u Varaždinu po prvi puta zaigrati s novim trenerom Simonom Rožmanom.

- Zaboravili smo susret s Dinamom, jučer smo odradili susret s Rudešom, lijepo je da smo pobijedili u utakmici koju smo odigrali jako dobro, ostvarili dobar rezultat i plasirali se u osminu finala Kupa. Sada se okrećemo Rijeci koju dobro poznajemo, znamo njihove sposobnosti i kvalitete. Neću reći ništa novog ako kažem da nas očekuje jako teška utakmica, jer je Rijeka odlična ekipa, puna individualne kvalitete i uz Dinamo, Hajduk i Osijek ima najveće ambicije. Rijeka je u ovom trenutku u puno boljem stanju nego što je bila prije dva ili tri tjedna jer su u to vrijeme imali dosta ozlijeđenih igrača a sada su se svi oporavali i u kadru su za susret. Imamo dva dana pripreme za tu utakmicu,u dosta dobrom smo zamahu, imamo dobru atmosferu i vjerujem  da smo u stanju i da možemo odigrati još jednu odličnu utakmicu te ostaviti dobar dojam, a vidjet ćemo kakav će nam rezultat to donijeti - rekao je trener Varaždina Borimir Perković na današnjem susretu s novinarima u klubu. 

U svlačionici je dobro raspoloženje, potvrdio je to i igrač zadnjeg reda varaždinske momčadi Nikola Tkalčić.

- Protiv Dinama smo pokazali da možemo igrati sa svima i svakog pobijediti, tako da imamo dosta dobre izglede da uzvratimo Rijeci za poraz u 1. kolu ovog prvenstva. Kao ekipa se dižemo, uigrali smo se i mislimda imamo dobre šasne pobijediti u subotu. Pozitivno gledam na taj susret i mislim da ćemo pobijediti, iako Rijeka ima dobre individualce, ali pripremit ćemo se dobro za subotnju utakmicu - naglasio je Tkalčić.

Ulaznice za subotnji susret s Rijekom od jučer su u pretprodaji na blagajnama Gradskog stadiona u Varaždinu, a prodaju se po cijenama od 60, 50 i 40 kuna.