Tamara Đolonga (treća s lijeva) Foto: University of Minnesota

Tamara Đolonga: Zaslužiti priliku u ovakvoj ekipi pokazatelj je da se trud i rad uvijek isplate

| 3.2.2020. u 14:14h | Objavljeno u Sport

Mlada odbojkašica Tamara Đolonga prošle je godine krenula na daleki put iz Varaždina u SAD, gdje nastupa za sveučilište Minnesota, koje ima jednu od najboljih i najprestižnijih odbojkaških ekipa u Americi. Uspješnu karijeru, koju je započela u Kitro Varaždinu, nastavila je u ekipi Golden Gophersa, a iako je konkurencija u ekipi jača, u nove izazove krenula je s puno želje i entuzijazma.

- Mnogo je različitih faktora bilo u igri i ne bih rekla da sam se još u potpunosti prilagodila. Liga je definitivno mnogo jača i svatko je dobar, nikoga se ne smije podcijeniti i svaka ekipa svaku može pobijediti. Mnogo smo radili na tome da se pripremimo za svaku protivničku ekipu, spremili smo najbolju igru da bi bili spremni, a ne iznenađeni, kada nas netko pritisne i uzvrati, što nam je, vjerujem, značajno pomoglo - opisala je Đolonga svoja iskustva u američkoj sveučilišnoj ligi.

S obzirom na to da je SAD nemjerljivo veća država od Hrvatske, dosta se vremena potroši na putovanja, često se putuje i avionom te nije uvijek lako dati maksimum na svakom treningu.

- Pošto smo putovali avionom i igrali utakmice dva puta tjedno, treninzi nisu bili fizički naporni, ali zahtijevali su maksimalan trud i koncentraciju u svakom trenutku. Treneri su od nas zahtijevali da svaku vježbu, ma koliko možda bila rutinska, odradimo i mentalno I fizički te da se potpuno udubimo u tehniku, kako bi naš napredak bio što bolji i brži. Rekla bih da su mentalni zahtjevi mnogo veći i značajniji od fizičkih - napomenula je Đolonga.
Veći dio svoje odbojkaške karijere provela je pod trenerskom palicom svog oca Ivice Đolonge, a ovo joj je prvi puta da je trenira netko drugi. Ipak, nije imala problema s promjenom u stilovima.

Ostatak članka pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...