SVJETSKO PRVENSTVO Tri hrvatske rukometašice imaju koronu, među njima i Ivana Dežić

Varaždinske vijesti/HRT | 6.12.2021. u 20:29h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Hrvatske rukometašice koje večeras igraju protiv Japana na Svjetskom prvenstvu nastupit će oslabljene jer su Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić pozitivne na koronavirus, objavio je Hrvatski rukometni savez (HRS), a prenosi portal HRT-a.

Tijekom redovitog antigenenskog testiranja otkriveno je da su dvije hrvatske reprezentativke pozitivne na Covid - 19. Odmah nakon toga, cijela reprezentacija podvrgnuta je PCR testiranju, koji je potvrdio da su Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić pozitivne, dok su ostale igračice i članovi stručnog stožera negativne.

Izbornik Nenad Šoštarić za utakmicu s Japanom koja počinje večeras u 20.30 sati ostaje na raspolaganju 10 igračica i tri vratarke.

Šoštarić je stoga s popisa od 35 igračica koji je prijavljen Svjetskoj rukometnoj federaciji naknadno pozvao Tenu Petiku, igračicu Lokomotive Zagreb i Gabrielu Gudelj, članicu Zrinskog Čakovec. Njihov dolazak u Španjolsku očekuje se tijekom 7. prosinca, kad se reprezentacija seli u Torrevieju, kao što je poznato od ranije.

Pozitivne igračice do daljnjega ostaju u izolaciji u Castellonu, one se zasad dobro osjećaju i imaju lakše Covid - 19 simptome.

Utakmica s Japanom je važna jer će pobjednik iz tog susreta prenijeti bodove u drugu fazu natjecanja.

U posljednja dva tjedna je u pokrajini Valenciji, gdje se nalaze hrvatske rukometašice, otkriveno 266 slučajeva koronavirsa na 100.000 stanovnika. Prosjek Španjolske je bio 248 slučajeva.

Valencia nije među najteže pogođenim pokrajinama no mnogi su u taj kraj na obali Sredozemnog mora otputovali u petak tijekom produženog vikenda jer u ponedjeljak praznik u Španjolskoj.

U tamošnjem gradu Torrevieji, gdje bi Hrvatska trebala igrati u drugom krugu, otkriven je prije nekoliko dana koronavirus kod pet igračica Austrije. Austrija je dosad bila jedina reprezentacija s potvrđenim slučajevima koronavirusa, objavio je portal HRT-a.