STOLNI TENIS Ivana Malobabić prvakinja Hrvatske, igrala tri finala, dva osvojila, finalist i Ronald Ređep Foto: HSTS

STOLNI TENIS Ivana Malobabić prvakinja Hrvatske, igrala tri finala, dva osvojila, finalist i Ronald Ređep

VV/HSTS | 3.9.2021. u 12:10h | Objavljeno u Sport

Andrej Gaćina (STK Zagreb) osvojio svoj deseti naslov prvaka. U finalu je s 4:2 pobijedio Tomislava Pucara (GSTK Zagreb).

Kod stolnotenisačica sve je zasjenila Ivana Malobabić (Varaždin). S 41 godinom igrala je tri finala, od toga dva je osvojila. Njena defenziva bila je nerješiv problem za suparnice, jedino joj je izmaklo zlato u miksu.

U finalu pojedinačnog susrela se s našom najmlađom članicom seniorske reprezentacije i još uvijek juniorkom, Hanom Arapović (Mladost), te slavila s 4:1.

- Svaki meč sam 'poginula' za pobjedu, niti jedan susret nije bio lagan. S Cakol u četvrtfinalu sam gubila 3:2 i 9:3. U polufinalu s Petek sam znala da me čeka neugodan suparnica, mislim da sam zadnja tri puta od nje izgubila. Uostalom, gubila sam 3:1 u setovima. Uspjela sam sve to izvući i sad sam presretna. U finalu sam slavila 4:1, možda se čini rezultatski da je bilo lagano, ali nije. Miks nikad nisam osvojila medalju. U finalu, kod 1:1, smo vodili 6:0, ali nisam uspjela uzeti i to treće zlato. Čestitke suparnicama - istaknula je Ivana Malobabić.

Ivor Ban osvojio je tri medalje, broncu u pojedinačnom i zlatne medalje u parovima i mješovitim parovima. Odličan turnir za njega, jer je osim dobre igre i medalje potvrdio ulazak u seniorsku reprezentaciju za ekipno Europsko prvenstvo u Cluju.

Isto kao i Hana Arapović, koja je uz Malobabić igrala tri finala, a osvojila miks. Još je uvijek juniorka, a u Vrsaru je pokazal nivo više.

Kod muških parova titule je otišla u ruke Filipa Zeljka i Ivora Bana, koji su u finalu s 3:0 bili bolji od Mihe Simovića i Lovra Zovka.

Kod djevojaka titulu slave Ivana Malobabić i Ida Jazbec (Varaždin/Malinska Dubašnica). U finalu su s 3:2 bile bolje od Hane Arapović i Dore Ćosić (Mladost).

Arapović i Ćosić dojmljiv nastup su imale u polufinalu, kada su u susretu s Pavlović i Petek slavile su s 3:0 i to s rezultatima 11:2, 11:3 i 11:1.

Novi prvaci države u mješovitim parovima su Ivor Ban i Hana Arapović (GSTK Zagreb/Mladost) i to nakon što su u finalu s 3:2 svladali Ronalda Ređepa i Ivanu Malobabić (Starr/Varaždin).

S jedne strane mladost koja dolazi, s druge iskustvo koje traje. Ban i Hana imaju 18 i 17 godina, a Ređep i Malobabić 48 i 41.

Članica STK Varaždin Petra Petek bila je treća u mješovitim parovima. Inače, Petek je osvojila tri bronce - pojedinačno, u paru sa Andrea Pavlović i u mixu sa Vedranom Bakačem.

Mlade članice STK Varaždin Janja Matijašec i Jelena Vukelić ušle su među 16 najboljih, pri čemu je Matijašec poražena od drugoplasirane Arapović,a Vukelić od trećeplasirane Srebrnjak nakon odigranih sedam izjednačenih setova.