Štefica Bubnjarić viceprvakinja Europe

| 16.6.2016. u 11:28h | Objavljeno u Sport

U grčkom gradu Korintasu održano je prvenstvo Europe u combat savateu za juniore, seniore i seniorke. Nastupilo je 94 natjecatelja i natjecateljica iz 13 zemalja. Iz Savate saveza Varaždinske županije četvero je predstavnika, trojica natjecatelja i jedna natjecateljica,  nastupilo za hrvatsku reprezentaciju.

Štefica Bubnjarić iz varaždinskog SK „Šimunec-Gym“ je u kategoriji do 65 kilograma osvojila drugo mjesto. U finalnom meču sastala se s prvakinjom Francuske Sarom Surrel koja je odnijela pobjedu na bodove. Kod juniora do 56 kilograma Tomislav Jalšovečki iz varaždinskog SK „Omega“ je u polufinalu tijesnom odlukom sudaca izgubio od prvaka Italije Lorenca Place te je osvojio 3. mjesto.

Predstavnici SK „Varaždin“ Luka Lanta, junior u kategoriji do 75 kilograma i senior Mario Petek u kategoriji do 70 kilograma poraženi su u četvrtfinalu.

Kao članovi reprezentacije u Grčkoj bili su i izbornik reprezentacije Predrag Šimunec, trener reprezentacije Nikola Kaniški, fizioterapeut Silvio Horvat, te sutkinja Marjana Kovačić.